Konya, 5. İslami Dayanışma Oyunları ile uluslararası boyutta büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.
4 yılda bir düzenlenen oyunlar, kardeş Azerbaycan’ın Bakü şehrinden sonra önümüzdeki yılın Eylül ayında Konya’da düzenlenecek. Organizasyonda, 56 devlet 15 gün boyunca, 27 branşta müsabakalara katılıyor.
Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yapılan oyunlara yaklaşık 3 bin civarında sporcu katılmış. Bu anlamda Konya, turizm anlamında da büyük bir tanıtım fırsatı elde edecek.
Konya zaten spor tesisleri ile önde olan bir şehir.
Stadyumuyla, kapalı spor salonlarıyla, kongre merkezleriyle, amatör branşlar için hizmet veren tesisleriyle, otelleri ve ulaşımıyla bu işin üstesinden rahatlıkla kalkacaktır. Bazı branşlarda eksik olan tesislerimiz de şuanda peyder pey tamamlanıyor zaten.
Bu yatırımların yapılmasında kuşkusuz ki Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da büyük desteği var. Konya, ulaşım ve şehircilik anlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı desteğin bir benzerini de spor yatırımlarında Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alıyor.
Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere, şehrin diğer bürokratları ve büyüklerinin Ankara’da yürüttükleri çalışmalar meyvelerini veriyor. Bundan sonra da meyve vermeye devam edecektir. Kendilerine bir Konyalı olarak teşekkür ediyorum.
Konya, yatırımlarda olduğu gibi 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nda da büyük kazanımlar edecek. Turizm anlamında da ticari ve siyasi anlamda da çok iyi bir hazırlık yapılmalı.
Başarılı bir organizasyon süreci yürütmek adına planlamaların da çok iyi yapılması lazım. Özellikle ulaşım, konaklama ve otopark konularında eksikler giderilmeli.
Hafta sonu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açılışı yapılan, 5. İslami Dayanışma Oyunları Genel Koordinatörlük Hizmet Binası da bu amaçlar doğrultusunda toplantılara ev sahipliği yapacak.
Bu konuda şehrin büyüklerine bir önerim ya da hatırlatmam var.
2021 İslami Dayanışma Oyunları başta olmak üzere bu tür organizasyonların hazırlık sürecinde sadece bürokratlar ve siyasetçilerden oluşan bir toplantı-planlama modelini eksik buluyorum. Planlamalara basının da dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü 2021 İslami Dayanışma Oyunları nihayetinde ülkelerin tanıtımına hizmet etmesi amacıyla oluşturulmuş bir organizasyon. Bu tanıtım sürecinin basın olmadan yürütülmesi düşünülemez. Konya’nın tanıtımı için basın olarak biz hizmet etmeye hazırız.
2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın ülkemiz ve şehrimiz açısından bir başka önemi de adında geçtiği üzere dayanışma duygusunu ön plana çıkarmak olacaktır.
İslam dünyasının içinde bulunduğu buhranı, başta Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkeler olmak üzere, batının İslam karşıtlığını ve Arap ülkelerinin işe yaramazlığını göz önüne alınca, Konya’dan İslam dünyasına ve batıya verilen mesajlar çok önem kazanacaktır.
Bir tarafta tüm dünyanın bildiği, hoşgörüyü evrensel bir mesaj olarak haykıran Mevlana, bir tarafta batının İslam düşmanlığı, bir tarafta Şems ile Konevi bir tarafta Arap ülkelerinin vurdumduymazlığı.
Bunların hepsiyle ilgili önemli mesajların verileceği yer Konya olacak.
İBRAHİM ALTAY’IN, İBRAHİM KUTLUAY’DAN KALIR YANI YOKMUŞ
Bakan Kasapoğlu ile birlikte Selçuklu Belediyesi’nin spor yatırımlarını inceleyen Başkan Altay attığı 3’lük basketle herkesi mest etti.
Çocukluğumuz İbrahim Kutluay’ın üçlüklerini izlemekle geçmişti, kaderde Uğur İbrahim Altay’ın üçlüğünü de izlemekte varmış.
İbrahim Altay’ın, İbrahim Kutluay’dan kalır yanı yokmuş.
KOCAMAN OFSAYTI 5 DAKİKA BOYUNCA VAR ODASINDA İZLEDİLER DE GÖREMEDİLER
Cumartesi günü Gaziantep-Konya maçını izlerken adeta futboldan soğudum.
Bunun sebebi Konyaspor ya da Gaziantep’le ilgili değil. Top sahada kaldığı sürece oynanan futbol zevk verdi. Konyaspor yüzde 70 gibi büyük bir ezici oranla maça hakimdi. Ama bitiricilikteki beceriksizlikler yüzünden puan alınamadı.
Önümüzdeki haftalarda böyle basit hatalar yapılmamalı. Maçı bir kenara bırakırsak, asıl eleştirilecek nokta maç dışı faktörlerdi.
Benim maçtan soğumama sebep olan hakemlerdi. Açık söyleyeyim, maç boyunca sahada da Var odasında da hakem falan yoktu. İlk yarının sonundaki pozisyonda kocaman ofsaytı 5 dakika boyunca VAR odasında izlediler de göremediler.
Maç neden durdu, Özgür Yankaya ne yapmaya çalıştı? Bunlar nasıl hakem böyle? Hiçbir anlam veremedim.
Bizim ligimizdeki hakemler çok kötü. Var uygulaması ise adeta fiyasko. Biz de Avrupa’daki gibi akıcı futbol, net ve tutarlı hakem kararları görmek istiyoruz.
Dünyada VAR protokolünü en kötü uygulayan ülke biziz. Bir ofsaytı 5 dakikada göremiyor musunuz arkadaş?