Sanata ve sanatçıya burada değer veriliyor

Sanata ve sanatçıya burada değer veriliyor
Selçuklu’da Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde; Hat Sanatları Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi ve Müzik Atölyesi ile sanatın ve sanatçının geleceğine şekil veriliyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Atölyesi’nde sanata ve sanatçıya değer veren eğitimler veriliyor. Merkezde, Hat Sanatları Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi ve Müzik Atölyesi ile ülkemizin kültür ve sanat hayatına önemli katkı sunuluyor.

hatice-kucukokkan.jpg

‘KEM ÂLÂT İLE KEMÂLÂT OLMAZ, BÜTÜN MALZEMELERİMİZ TAM’

Öğrencilere atölyede tüm malzeme imkanlarının sağlandığını vurgulayan Hat Sanatları Atölyesi Öğretmeni Hatice Küçükokkan, “Öğrenciler burada ilk olarak teorik bilgileri öğreniyorlar. ‘Hat sanatı nedir, gayesi nedir?’ öğrenmeye buradan başlıyoruz. Geleneksel Türk İslam Sanatı geçmişten günümüze kadar nasıl gelmiş, bu zaman içerisinde hattatları tanıtıyoruz.

img-8410.jpg

Ağırlıklı olarak uygulamalı bir ders görüyoruz. Uygulama olarak da ben hocamdan ne gördüysem aynı usulde, en güzel şekilde çocukların seviyesine indirerek aktarıyoruz. Yaradılışta zaten herkesin bir yeteneği vardır. Çok yetenekli olmaya gerek yok, herkesin kendi mevcut olan yeteneği yeterli. Biraz gönül vermek lazım. Gönül verdikten sonra çok çalışmayla ilerletiyorlar. Belli bir yerde nasibinizde de olması lazım. Eğer nasibinizde varsa kalem size bütün yolları açıyor ve bu sanatta kendinizi ileri seviyelere kadar götürebiliyorsunuz. Öğrencilerin burada yeteri kadar eğitim alabilmeleri için tüm imkanlar sağlanmış. Bizim için malzeme çok önemlidir. Kem âlât ile kemâlât olmaz deriz. Aletlerimiz, bütün malzemelerimiz ve ortamımız bizim iyi bir eğitim verebilmemiz açısından öğrencilere hizmet ediyor. İmkan sağladığı için başkanımıza çok teşekkür ederiz. Çocukların gelecekleri adına nasıl bir adım atmaları gerektiği doğrultusunda burası bir kılavuzdur. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz, minnettarız” diye aktardı.

‘SELÇUKLU BELEDİYEMİZ HER TÜRLÜ İMKANI SUNUYOR’

Selçuklu Belediyesinin öğrencilere her türlü imkanı sunduğunu ifade eden Fotoğrafçılık Atölyesi Öğretmeni Rabia Kısa, “Fotoğrafçılık bir noktada çok geniş bir alan. Öğrencilerimiz şu anda fotoğrafta kompozisyonla yeni bir çalışmaya başladılar. Kendileri bir alan oluşturuyorlar ve olan çerçevesinde çekimlerini gerçekleştiriyorlar. İnşallah ileriki zamanlara dönük belki çok daha farklı çalışmalara girişebiliriz. Tabi ki bu onların performansına bakıyor. Kurallar çerçevesinde 3’te 1, altın oran, renk kontrastı, manzara fotoğrafçılığı, sokak fotoğrafçılığı ya da makro fotoğrafçılık, portre ve moda fotoğrafçılığı konuları üzerine beraber çalışmalarımız olacak. Selçuklu Belediyemiz bu konuda bize çok geniş imkanlar tanıdı. Fotoğraf makinelerimiz profesyonel ve yazıcımız çok güzel. Bir stüdyo ortamımız var. Işıklandırma olsun, her türlü ekipman olsun, belediyemiz arkadaşlarımıza her türlü imkanı sunuyor. Herhangi bir makine getirme gibi bir sıkıntı içerisine girmeden buradaki bütün her şeyi kullanabiliyorlar. Okullarımıza bu noktada çok güzel bir imkan sunuldu diyebilirim. Kış ayında çok güzel kar yağarsa ben inanıyorum ki çok güzel çekimlerimiz olacak. Öğrenciler de çok hevesli olduğu için biz daha çok hevesleniyoruz ve karşılıklı bir etkileşim oluyor. İnşallah çok güzel çalışmalarımız olacak” dedi.

‘HAYALLERİNİN ÖTESİNDE BİR YER’

Müzik atölyesinin öğrencilerin hayallerinin ötesinde bir yer olduğunu belirten Müzik Atölyesi Öğretmeni Kamil Yılmaz, “Öğrencilerimiz burada öncelikle enstrümanları tanıyarak, enstrümanların yapımını izleyerek, anatomisini tanıyarak, dokunarak ve sadece enstrüman eğitimi değil müzik kültürü eğitimi de alarak burada eğitimlerine devam ediyorlar.

Selçuklu Belediyesine öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Burada birçok enstrümanları canlı gördükleri, canlı dokundukları bir alan oluşturdular bizlere. Yeterli enstrümanlarımız ve materyallerimiz var.

Projeksiyonumuzdan piyanomuza kadar her şeyimiz mevcut. Bu konuda eksiksiz güzel bir atölyemiz oldu. Öğrencilerimiz burada oldukları için çok mutlular. Nasıl bir yer hayal ediyordunuz nasıl bir yer gördünüz diye sorduğumuzda hayallerinin üstünde bir yerle karşılaştıklarını, bu kadar zengin enstrümanları olan bu kadar imkanları olan bir atölye düşünmediklerini ama böyle güzel bir atölyeyle karşılaştıklarını söylüyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri