Sabrın sonu selamet mi?

Salih Küçükiba

Geçen sezon yaşanılan kabus dolu günleri tekrar yaşamak istemeyen Konyaspor ve yönetimi 14 oyuncu ile yollarını ayırıp 18 oyuncu transfer etti ve adeta takıma kabuk değiştirtti. Aslında tüm Konyaspor taraftarları bu durumdan memnun çünkü gerçekten bazı futbolcuların Konyaspor’da oynaması sadece bizleri değil herkesi şaşırtıyordu. Gitmesi gereken tüm oyuncular gitti diyebiliriz. Yönetimi, bu transfer sezonunda yaptığı özverili çalışmalarından dolayı kutlamak ve tebrik etmek lazım. Onlar elinden geleni yaptı. Özellikle son yaptığı Bazoer hamlesi bize can suyu oldu. Sadece bir Holmen, Pozuelo tarzı 8 numara transferi içimizde ukte olarak kaldı. İnşallah o tarz bir oyuncuya da devre arasına kadar pek işimiz düşmez diyelim. Peki şimdi ne olacak..

Aslında şimdi ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz top tamamen Ali Çamdalı ve ekibine geçti. Aslında top uzun süredir bu ekipte ancak bu kez yönetim pası Ali Çamdalı ve ekibine daha güzel gönderdi. Futbolda bana göre iki çeşit pas vardır; Bir normal pas. Bir diğeri de kullanılabilir pas. Aslında Çamdalı bu takımı devraldığında yönetim ona sadece bir pas atmıştı. O da pası ne kadar güzel değerlendirdi tartışılır. Bana göre sürekli paslarını ‘Yana ve Geriye’ oynayarak işini garantiye almak istedi. Allah da ona yardım etti ve takım limana yanaştı. Ancak bu kez farklı bir durum var. Yönetim, Ali Çamdalı’ya pası bu defa öyle bir gönderdi ki bu pas ‘ Tam Bir Kullanılabilir Pas ‘ diyebiliriz. Yani yönetim diyor ki al bu topu ister ara pası at, ister direk kaleye vur, ister tek top oyna, ister tiki-taka yap, istersen o topla şov yap. Ama bir şeyler yap artık. Mesela bu topu da geriye oynama, sürekli yan pas yapma diyor.

Özellikle Bodrumspor ve Kayserispor maçlarında oynattığı oyundan sonra Konyaspor Taraftarları Çamdalı’nın ne oynatacağını çok merak ediyordu. Ancak yine sorusuna cevap bulamadı. Konyaspor’un şu an maalesef herhangi bir oyun taktiği yok. Yani belki Aykut Kocaman’a yakın bir oyun oynatmaya çalışıyor ancak hala o oyunun yakınına bile yaklaşamaz bu oyun. Pedrinho’nun golü ile Samsunspor’a karşı 1-0 galip gelsek de futbol şansımız da bu maçta yanımızdaydı desek yanlış olmaz. Çok sıkıcı bir oyun izledik yine.

Yani biz aslında çok bir şey istemiyoruz Çamdalı’dan. Bir oyun sistemi olsun istiyoruz. İlhan Palut gibi, Aykut Kocaman gibi. Ama ne yaptığını bilsin. Her takıma ayrı hazırlansın, takımımızı rakibe göre hazırlasın istemiyoruz. Bunları iz bırakmış hocaların hiçbiri yapmadı. Rakipler, biz Konyaspor’u nasıl açabiliriz kara kara bunu düşünürdü hatırlarsanız. Konya deplasmanı mesela çok zor bir deplasmandı Aykut hocam zamanımda. Yönetimin attığı bu son ‘Kullanılabilir Pas’ı (YAPTIĞI 18 TRANSFERİ) ALİ ÇAMDALI’NIN artık bir hızlı oyuna, küçük tiki-taka lara, heyecanlandıracak bir üçgene, bir ara pası atıp onun da daha kullanılabilir bir pasa çevirmesi gerekiyor. Tıpkı oyuncu iken zaman zaman yaptıkları gibi. Belki de bir sürpriz şut çıkarmasına ihtiyacımız var onun. Yeter ki alışılmış oyununun biraz dışına çıksın şaşırtsın bizi. Benim umudum var mı açıkçası yok. Ancak yönetim ısrarla sabredin demeçleri veriyor. Sabredelim bakalım önümüzdeki Sivas ve Trabzonspor maçlarında bu az çok belli olacaktır. Sabrın sonu selamet midir hep beraber izleyelim..