Oyuna değil skora bakacağız

Ufuk Kendirci

Konyaspor hafta sonu kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Milli ara öncesinde hem taraftarın gönlünü kazanma hem de ligde konum tayini açısından önemli bir 90 dakika izleyeceğiz. Konyaspor’un puan durumunda yukarıda mı yoksa aşağıda mı olacağının karar maçlarından bir tanesini izleyeceğiz. Ligin ilk 5’i neredeyse belliyken 6-7. Sıralar yeşil beyazlıların hem taraftar desteği hem kadro kalitesi kıyaslandığında olması gereken konumu gösteriyor. Eyüpspor maçına geri dönelim..

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra ligde en çok gol beklentisi üreten 3. Takımı Eyüpspor. Açık oynayan ancak savunma önlemini de alan bir ekip. Tecrübelenen bir teknik adamları ile gerçekten kaliteli bir kadroları var. Ancak bunların hiçbirinin Pazar günü Konyaspor’un alması gereken 3 puanı perdelememesi gerekiyor.

Çünkü 12 Mayıs’tan bu yana yaklaşık 5 aylık iç sahada alınamayan bir galibiyetsizlik var. Oyunun önemli olmadığı yalnızca skorun bakılması gerektiği bir maç izleyebiliriz. Samsunspor maçındaki gibi. Hem iyi oyun hem de 3 puan mı? İkisi olursa şahane bir hafta geçirilir.

Trabzonspor maçında beraberliği kaçıran bir takım vardı sahada. Yusuf’un oyunu hızlandırdığı gibi Hamidou Keyta’nın da artık 11’de başlaması gerektiğini gördük. Merkezde ise oyun Melih İbrahimoğlu’nu çağırıyor. Marko-Oğulcan tercihini eleştirmem. Oğulcan, Melih’e göre daha fazla takım defansına katkıda bulunabilir.

Ancak ne olursa olsun 2 tane merkezde çapa oynamaması gerekiyor. Çünkü Konyaspor atağa çıkmaya zorlandığı her dakika Eyüpspor önde baskı ile sonuca gidebilir. Yinelemek gerekirse oyunun değil skorun ama mutlaka skorun Konyaspor lehine olması gereken bir maç izleyeceğiz.