MÜSİAD Konya’dan bir haftada 3 program

Seyfullah Koyuncu

MÜSİAD Konya Şubesi bu aralar dikkat çeken programlar yapıyor.

MÜSİAD Konya Şubesi geçtiğimiz hafta 32. yıl kutlaması yaptı ve önceki dönem başkanlarını bir araya getirdi. Bu programda MÜSİAD Konya'nın kuruluş hikayesini dinledik. Paylaşılan sosyal medya hikayeleri, videolar ve sosyal medya paylaşımlarıyla MÜSİAD Konya'nın neye tekabül ettiğini hep birlikte anladık.

MÜSİAD Konya sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere yaptığı organizasyonlarla ve 6 Şubat depremlerinde de yaptığı yardımlarla ilk başı çektiğini göstermiş oldu.

Bunun yanında hafta sonu benim de katıldığım Konya'nın merkez ilçe belediye başkanlarının ağırlandığı bir program yapıldı. Aslında belediye başkanları, genç, dinamik isimler ve zaman zaman birlikte sosyal medya paylaşımı yapıyorlar.

Hoş bu seçimden sonra daha hareketlilerdi ve kendi paylaşımlarını yapıyorlardı. Ben aslında uzun zamandır böyle hoş bir sohbet programı görmemiştim, burada bir araya gelmeleri gerçekten sevindirici oldu.

Başkanlar Kuruçeşme Kervansarayı’nda MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi.

Programın, şehrin 40 kilometre dışında Konya'nın tarihi bir binasında yapılmış olması, Selçuklu tarihi, Karatay geçmişi ve Meram’ın turistik güzelliğiyle bir bütünlük sağladı.

Başkanların da MÜSİAD üyeleriyle yakın temas etmesi, sorulara cevap vermesi, yakın olması aslında çok isabetli oldu. Bu tür programların hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem diğer başkanlarında devam etmesini temenni ediyorum.

Programın içeriğine geçecek olursak, başkanlar çok samimi konulardan bahsetti. Sorulan soruların hepsine içtenlikle cevap verdiler.

Konya ekonomisine yön veren birbirinden kıymetli isimler, başkanlara zor sorular da sordular. Cevapsız bir soru kalmadı diyebilirim.

Öte yandan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın konuşması dikkat çekiciydi.

Başkan Kılca’nın iş dünyasının birbirinden kıymetli isimlerden bir de isteği vardı. Tarihi Konya İmam Hatip Lisesi’nin yeni yapılacak olan binası için destek talep etti. Konya’da neredeyse herkesin hayatına bir şekilde dokunmuş olan Konya İman Hatip Lisesi’nin yeni yapılacak olan binasına bizler de Hasan Kılca başkan aracılığıyla destek istemiş olalım. Konya’nın birbirinden kıymetli iş adamları üzerlerine düşeni yapacaktır elbet.