KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN YAŞANDIĞI TARIM FUARI

Abdullah Acıbadem

Tarım şehri olarak taşıdığı güçlü potansiyel ile KOBİ Başkenti olan Konya; şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlama konusundaki başarısını aralıksız sürdürüyor.

Türk tarım sektörünün gururu ve ülkenin beklenen buluşması olan Konya Tarım Fuarı'2018 ile 500 bin civarında ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 2018 yılına Tarım Fuarı ile başlayan ve çok başarılı geçiren Konya’mız sektöre yön vermeye devam ediyor. 

TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Konya Tarım Fuarı müstahsiller, çiftçiler, üreticiler, tarımsal işletme sahipleri ve sera sahiplerinden tarım kuruluşları, tarımla ilgili meslek odaları ve Türk tarım sektörüne yatırım yapmayı planlayan yabancı yatırımcılara kadar birçok çeşitli ziyaretçiye kapılarını açtı.

Birçok firmanın kalbi bu fuarda attı. Konya tarım sektörü başta olmak üzere birçok alanda üretimde öncüdür. Tabii burada Konya'nın sektördeki gücü de önemli.

Tüyap Konya Fuarında yurt dışından gelen misafirlerin yanı sıra yurt içinden de birçok misafire ev sahipliği yaptı. Kültürel bir çeşitliliğin yaşandığı fuarda farklı dinlerin, ırkların ve dillerin bir arada olmasına ve kaynaşmasına şahitlik ettik. 

2023, 2053, 2071 hedeflerine hızla ilerleyen ülkemizde böylesine etkili bir fuarın ilimizde yapılması sektör ve konya için ciddi bir anlam taşımaktadır. Yerli yabancı birçok ziyaretçinin katılımıyla  Konya sektörün uluslararası buluşma noktası haline geliyor.

Tarımsal mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin sergilendiği fuarımızda; traktörden biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyon lansmanlarına ve çeşitli etkinliklere de yer verildi. 

Kullanım alanı genişliği ve kullanım kolaylığı ile birçok sektöre yardımcı araçlardan biri olan çok amaçlı iş makineleri, yenilenen teknolojik makineler, çiftçiyi yormadan çalışan teknolojik ürünler, insan gücüne ihtiyaç duymadan arazilerinizi işleyebileceğiniz çiftçi dostu teknolojik tarım makineleri, her kritere göre çeşitleri bulunan son teknoloji gübreleme ve tohumlama makineleri, tarım arazilerinin son teknolojiyle çalışan tüm araçları,bütçeye ve zevke uygun şekilde sergilendi.

Katılıma olan ilginin bize verdiği en önemli mesaj; farklı kültürlerden ve coğrafyalardan gelen katılımcı çeşitliliğinin; ticari anlamda devletimize ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenin ve istikrarın göstergesi olması. Ticari ve ekonomik istikrarın her türlü baskı ve teröre rağmen daha iyiye gitmesi , ekonomik ve teknolojik anlamda değişen ve gelişen Türkiye. 

Yeni iş fırsatları yakalamak, sektördeki son teknoloji ürünlere göz atmak, farklı sektörlerden bir araya gelen binlerce profesyonelleri yeni iş birlikleri Konya'nın makinedeki ve sanayideki gücü ile yerli üretim makinelerle Türkiye ekonomisine destek için var gücüyle sahada. 

TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanımız sayın Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanımız tek tek bütün standları ziyaret etmek nezaketini gösterdi. Fuarda tüm hollerimiz ziyaretçilerle dolup taştı.

Çalışarak ekonomimizi artıran tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum. Müteşebbislerimiz azimli ve inançlı çalışmaları sayesinde ilerleyen aylarda daha yüksek oranlarda artışı yakalayacaktır. Böylelikle hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 

Konya turizmi, sahip olduğu geniş tarım alanları, sulama imkanları ve coğrafi konumu ile Türkiye'nin  tarımdaki kalbi niteliğindedir. Bu minvalde Tüyap Konya Tarım Fuarı ile 2018’de bereketli bir yılın açılışını yaptı. Ziyaretçi akınına uğrayan şehrimizin en önemli yerlerinden biri olan Mevlana Türbesi başta olmak üzere tüm tarihi, kültürel ve sosyal alanları geçen dönemlerde olduğu gibi misafirlerin fuar sonrası en çok ziyaret ettiği yerler oldu. Dolayısı ile 2018 yılı Tüyap Konya Tarım Fuarı ile Konya’nın her dinamiği, sosyo-kültürel ve sosyo ekonomik anlamda harekete geçti. 

Ezcümle; bizim tek derdimiz var Güçlü ve Yeni Türkiye.