KTO Karatay Üniversitesi Konya için, Konya sanayisi için çok önemlidir. Kuruluş nedeni Konya Sanayisindeki nitelikli eleman ihtiyacına çare bulmak, dünya çapında mühendis, dış ticaret uzmanı, hukukça, işletmeci, iktisatçı yetiştirmekti.
Özel üniversitelerde genelde mühendislik bölümleri az olur, mühendislik bölümleri ciddi yatırım ister.
Özel üniversiteler en azından zarar etmemeyi, karlı kalmayı hedeflerler. Tamamen ticari değillerse bile karlılığı da önemsemek durumunda kalırlar.
Onun içinde genelde masrafsız bölümleri açarlar, öğrencilerin çokça talep edeceği ama üniversiteye masraf getirmeyecek bölümleri…
KTO Karatay Üniversitesi ise Konya Ticaret Odası tarafından kurulduğu için hiçbir zaman ticari düşünülmedi, karlılık gibi kavramlarla hareket edilmedi. Zira bu üniversite özünde Konya Sanayisinin eleman sıkıntısını çözmek için kurulmuştu ve bir teknik üniversite gibi kurgulandı…
KTO Karatay Üniversitesinde nerede ise devlet üniversitelerinde bile olmayan 6 tane mühendislik bölümü bulunmaktadır.
KTO Karatay Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Mühendisliği bölümlerinde, Konya’ya ve Türkiye’ye dünya çapında mühendisler yetiştirmek için, dünyadaki en ileri laboratuarları kullanarak eğitim vermektedir.
Türkiye yerli üretim motor, füze, iş makineleri, tank, silah, uçak, gemi üretecekse bu bölümlerden yetişecek mühendisler sayesinde üretecek.
Mühendissiz, teknik elemansız bu işler olmaz, olamaz. Malzeme bilgisi olmadan, Nano Teknolojisiz, laboratuarsız yerli teknoloji olmaz, özgün üretim yapılamaz.
KTO Karatay Üniversitesinde bu bölümler var ama aynı zamanda hukuk da var, işletmede var, iktisatta var.
Ve hatta Konya Sanayisi için çok önemli olan, ciddi oranda ihtiyaç duyulan personeli yetiştirmek için dış ticaret ile ilgili bölümlerde var.
İşte böyle bir üniversite ne yazık ki birkaç yıldır hiç arzu edilmeyen bir şekilde anılıyordu, birileri KTO Karatay Üniversitesi ile oyunlar sergilemeye çalıştı.
Ama Konya’nın sağduyusu, feraseti buna müsaade etmedi ve su aktı yatağını buldu. Ve en sonunda KTO Karatay Üniversitesinin sahibi konumundaki KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda yeni yönetim belli oldu.
Geçtiğimiz Cuma günü genel kurul yapıldı. Divan Başkanlığını Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli’nin yaptığı genel kurulda, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün tek listesi Mütevelli Heyet Üyelerinin tamamının oyunu aldı ve artık KTO Karatay Üniversitesini bu listedeki isimler yönetecek.
Bu listede, Selçuk Öztürk, Aslan Korkmaz, Hüseyin Çiftci, Celalettin Yılmaz, Halit Karakurt, Mehmet Çenesiz, Teoman Yılmaz, Abdullah Işık, Ömer Faruk Okka yer alıyor.
Hepsi çok yakinen tanıyoruz. Bu insanlar hiçbir yanlış yunluş işe karışmamış Konya’mızın değerleridir.
KTO Başkanımız Selçuk Öztürk zaten İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş bir mühendis. Bununla birlikte Aslan Korkmaz ve Ömer Faruk Okka’da mühendis.
Netice itibariyle KTO Karatay Üniversitesi şu anda emin adımlarla büyük idealine yürümeye hazır.
Biz bu konuda her zaman net tavrımızı koruduk. Konya’da hiç kimse tarafını belli edemezken net bir şekilde KTO’nun, KTO Karatay Üniversitesini yönetmesi gerektiğini ve kendi çıkarlarına bu kurumu alet etmeye çalışanların yanlış iş peşinde olduğunu belirttik.
Artık tokmakta davulda KTO’nun elinde, hayırlı uğur olsun…
Hedef belli, yapılması gerekenler belli, yaşanan kısa aksaklıklarda çözüldü artık, KTO Karatay Üniversitesinden Türkiye’nin, Konya’nın sanayisini, geleceğini kurgulayacak dev adımlar bekliyoruz.
Söylemiş olalım…