Konyaspor'un kötü oyunu transferle iyileşmez!

Kasım Göçer

Ligin ilk üç haftası itibarıyla Konyaspor kalesinde 7 gol gördü. Dahası sahada organize bir oyun göremedik. Yeni bir takım kuruldu. Yeni oyuncuların kollektif bir bütünlük içinde oynaması zaman alabilir. Ancak bu oyuncuların çoğunun sezon başı kampında mevcut olduğu düşünüldüğünde, birbirleriyle yeterli zaman geçirmediklerini de söyleyemeyiz. Oyunda kısım kısım da olsa ileriye dönük olumlu sinyaller almamız gerekiyor.

Konyaspor'un üç haftalık futbolunda esas sorun bir sistem belirtisi görülmemesi, sahada karmaşa ve kaotik bir yapı sergilemesi.

Ali Çamdalı hakkında Bodrum FK maçına kadar nötr oldum. Geçen sene küme düşme stresi altındaki maçlar ölçü alınamazdı. Bu sene Galatasaray maçında üçlü savunma ile oynayıp genel planın dışına çıktığı için bu maçı da bir kenara koyalım. Esas ölçü Kasımpaşa ve özellikle Bodrum FK maçları olmalıdır.

Her iki maçta da Konyaspor sanki kontratak futbolu oynamak istercesine başlangıçta topu rakibe bırakarak başlayıp, rakip öne geçip skoru korumak için yaslandıktan sonra Konyaspor rakip yarı alanda oynayabildi. Yani rakibin oyununa bağlı bir durum.

Çok fazla pas hatası ile oynuyor. Oyunun kontrolünü ele geçiremiyor. Alan savunması yapmaya çalıştığında ise basit hatalarla gol yiyor. İyi göründüğü periyot rakibin skoru elde ettikten sonra skoru korumak için topu Konyaspor'a bıraktığı dilimler ki bu periyotlarda Konyaspor'un topla oynama yüzdesindeki artış aslında bir şey ifade etmiyor.

Bodrum FK ligin mütevazı ekiplerinden. Geçen sezonki kadroları üzerine Puşcaş (iyi santrafor) savunmaya Herelle , ön bölgeye Fredy gibi (Eyüpspordan alınmış) bir kaç ilk 11 transferi yapmış. Yani kadro olarak Konyaspor'dan daha geride bir takıma karşı ( rakip skoru korumak için yaslanıncaya kadar) bir türlü oyun üstünlüğünü elde edemiyorsan yapısal, sistemsel ve taktiksel olarak ciddi sorunların var demektir.

Takımdaki tüm oyuncular kötü görünüyorsa sorun oyuncu kalitesinden çok takımın bir sistem dahilinde oynayamamasıdır.

Bu sorunlar sol stoper transferi, sekiz numara transferi ile çözülemez. Hatta istediğin kadar transfer yap oyun anlayışı geliştirip sistem oluşturmak kenardaki teknik direktör yönetimi ve yeterliliği ile ilgili bir durumdur.