Konyaspor’un golleri 18 isimden

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon ligde 31 haftada çıktığı 29 maçta ve kupada oynadığı 4 müsabakada toplam 48 gol kaydetti. Yeşil beyazlıların attığı bu gollerde 18 farklı futbolcunun imzası bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda İttifak Holding Konyaspor, bu sezon şu ana kadar toplamda 33 maça çıktı. Ligde çıktığı 29 maçta 35 gol atan Anadolu Kartalı, çeyrek finalde veda ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 maça çıkıp rakip ağlara 13 gol gönderdi. Anadolu Kartalı'nda bu sezon atılan toplam 48 golde 18 farklı futbolcunun imzası bulundu. Yeşil beyazlıların 10 golü, devre arasında takımdan ayrılan 3 isimden geldi. Sezonun ilk yarısında Konyaspor adına 5 gol atan Uğur Demirok Kayserispor'a, 2 gol atan Ömer Ali Şahiner ise Başakşehir'e transfer olurken, 3 gollü Paolo Hurtado'nun ise sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmişti.

EN GOLCÜ ARTEM KRAVETS

Yeşil beyazlıların bu sezonki en golü ismi Ukraynalı futbolcu Artem Kravets oldu. Son haftalardaki düşük performansıyla eleştirilen 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon yeşil beyazlı formayla ağları 8 kez sarstı. Kravets'i 5 golle diğer forvet oyuncusu Sokol Cikalleshi izlerken, genç santrafor Erdon Daci ise 4 gol kaydetti. Yeşil beyazlıların Gürcü oyuncusu Shengelia ile Boşnak futbolcusu Amir 3'er gol atarken, Jevtovic, Sekidika, Milosevic, Skubic ve Abdülkerim Bardakcı 2'şer gol kaydetti. Konyaspor'da Ismael Diomande, Musa Çağıran, Samuel Eduok, Marin Anicic ve Ahmet Karademir de takıma 1'er kez gol katkısı sağlayan isimler oldu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Spor Haberleri