Konyaspor, Karagümrük'ü 5-1'le geçti!

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 39. haftasında sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü 5-1 yenmeyi başardı. Bu sonuçla puanını 45'e yükselten yeşil beyazlılar sezonun bitimine 3 hafta kala çok büyük oranda rahatlamış oldu.

Spor  Toto Süper Lig'de son 6 maçında galibiyete hasret kalan ve üst üste aldığı beraberlik ve mağlubiyetlerle sancılı günler geçiren İttifak Holding Konyaspor, nihayet rahatladı. Ligin 39. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü konuk eden Anadolu Kartalı, maça mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Yeşil beyazlılarda geçen hafta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Kravets ile sakatlığı süren Milosevic bu maçın kadrosunda yer almadı. Mücadelenin 24. Konyaspor golü buldu. Bytyqi'nin ortasında Cikalleshi'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti. Hakem Bahattin  Şimşek, VAR incelemesi sonrası Abdülkerim'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. 30. dakikada konuk Karagümrük 1-0 öne geçti. İstanbul ekibinin golünü Lens kaydetti. Bu golden 3 dakika sonra Konyaspor eşitliği yakaladı. Yeşil beyazlılarda Ahmet Çalık, soldan kullanılan kornerde Jevtovic'in aşırttığı topu kafayla ağlara yolladı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

KONYASPOR İKİNCİ YARI FİŞİ ÇEKTİ

Yeşil beyazllar ikinci devrede rahatladı. Anadolu Kartalı, 61. dakikada öne geçti. Yeşil beyazlılarda sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Guilherme ortayı yaptı, Abdülkerim kafayı vurdu. Karagümrük kalecisi Viviano'dan dönen topu Cikalleshi ağlara yolladı. Konyaspor, 64. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Cikalleshi'nin ceza sahası içi sağ çaprazından yerden ortasında Bytyqi düzgün bir vuruş yaptı. Kaleciye çarpan top ağlarla buluştu. Yeşil beyazlılar 85. dakikada bir gol daha buldu. Ani gelişen Konyaspor hücumunda Cikalleshi kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahası içinden vuruşunu yaparak topu ağlara yolladı. Anadolu Kartalı, 90+3. dakikada Shengelia'nın attığı golle skoru 5-1'e getirdi. Konyaspor, bu dakikanın ardından rakip kalede etkili ataklarını sürdürse de başka gol olmadı ve mücadele yeşil beyazlıların 5-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu skorla Konyaspor puanını 45'e yükseltirken Karagümrük 51 puanda kaldı. Bu puanla yeşil beyazlılar bitime 3 maç kala çok büyük oranda rahatlamış oldu. Konyaspor, 40. hafta maçında 8 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki mücadele saat 20.30'da başlayacak.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Spor Haberleri