Konyaspor iyi savunma yaparak kazandı!

Kasım Göçer

Konyaspor, Samsunspor deplasmanında iyi savunma yaptı. Topun gerisine doğru şekilde geçti. Alanı iyi kapattı, merkezi iyi savundu. Pedrinho'nun ayağından bulduğu (bu kez frikik değil) golle 1-0 kazanarak önceki haftalardaki plan dışı puan kayıplarını telafi etti.

Blaz Kramer, Bazoer, Keyta takviyeleri ile Konyaspor oldukça seçenekli bir kadroya sahip oldu. Yönetim iyi iş çıkardı, alternatifli ve lig kalitesinin üstünde bir kadro kurdu. Ancak ofansif anlamla Samsunspor maçı dahil ligin geçen haftalarında, oluşturulan kadro, kalitesini sahaya yansıtmakta zorlandı.

Takım iki haftadır gol yemiyor. Bu iyi bir şey ancak Konyaspor önümüzdeki haftalarda da içeride dışarıda hep böyle mi oynayacak? Dışarıda bu oyun makul karşılanabilir. Ancak Blaz Klamer'in de pivot santrafor olduğunu düşünürsek iki pivot santrafora sahip Konyaspor kontratak futbolu ve geçiş oyunu ile nereye kadar gidebilir.

Umut Nayır ve Blaz Klamer gibi iki pivot santrafordan verim alınacaksa Konyaspor pasa dayalı set hücumu da yapabilmeli. İçerideki maçlarda ( mesela önümüzdeki haftaki Sivasspor maçı) Kayserispor ile oynanan maçın benzeri olacaksa ya da Samsunspor maçı gibi savunma ağırlıklı bir oyun olacaksa ve takım oyuncu kalitesini ofansif ve defansif olarak futbolun iki yönüyle de sahaya yansıtamayacaksa bu kadar transfer yapmış olmanın da bir anlamı olmaz.

Ofansif anlamda Konyaspor'un futbolunu üçlü savunma maceralarına girmeden geliştirmesi gerekir. Bence bu konuda kilit oyuncu Pedrinho. Pedrinho'yu kanada hapsetmek Konyaspor'un hücum gücünü azaltıyor. Oyuncu çizgiye kaçarak değil içeri girerek oynuyor, oynamak istiyor, yay civarına yaklaştığında topu dikine kullanıyor, ayrıca şutör, kaleyi karşıdan görmeli, attığı gol de benim görüşümü destekliyor. Pedrinho'yu santrafor arkasında oyun kurucu olarak kullanmak bence hücum kalitesini artıracaktır. Ayrıca kanada Keyta'nın alınmış olması Pedrinho'yu serbest oynatmak gibi bir opsiyon oluşturacaktır.

Tabi bu durumda Aleksic nerede oynayaca? Aleksic fiziksel kalitesi yeterli olduğu sürece merkez orta sahada değerlendirilebilir. Zaten Başakşehir'deyken bu pozisyonda uzun süre oynamıştı.

Savunmada Bazoer isabetli bir tercih olmuş gibi. Oyuncunun farklı pozisyonlarda oynaması avantaj. Sertlik düzeyi yeterli ayakları temiz bir oyuncu gibi duruyor. Takım da zaten savunma olarak iyi görünüyor. Ancak rakip sahada oynamayı da takımın becerebilmesi gerekiyor. Öndeki pivotların buna ihtiyacı var. Özellikle iç sahada sıkıcı ve vasat futbol tribünlerin zamanla boşalması riski de barındırır.