Konyaspor için, Konya için birlik zamanı, destek zamanı…

Hamdi Bağcı

Konyaspor pazar günü saat 19:00’da Samsunspor ile sahasında karşı karşıya gelecek. Bu arada bütün maçların da aynı saatte oynanacağını yazmış olalım. Bu sene biliyorsunuz Süper Lig’den 4 takım düşecek ve Konyaspor 20 takımın yer aldığı Süper Lig’de şu anda 16. sırada. Bu da aslında tam sınır anlamına geliyor. Samsunspor maçı da Kayseri maçı da Galatasaray maçı da tam anlamıyla hayati maçlar haline ne yazık ki şu anda dönüşmüş durumda. İşin can sıkıcı boyutu şu; Konyaspor 16. sırada yer alıyor ve 37 puanı var. Konyaspor’un 17. sıradaki Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. ile arasındaki puan farklı 2, 18. sıradaki Hatayspor ile arasındaki puan farkı 3 ve 19. sıradaki Pendikspor ile puan farkı ise 4… Ligin son sırasında İstanbulspor var ve zaten İstanbulspor’un düşmesi kesinleşmiş durumda. İstanbulspor gidecek ama giderken de yanında 3 takım daha götürecek ve böylece de 4 takım bu yıl düşmüş olacak. Konyaspor tam anlamıyla bıçak sırtı bir noktada duruyor ve gerçekten işin şakası da yok. Gaziantep bu hafta Adana deplasmanına gidiyor ve maçı alma olasılığı çok yüksek, Hatay Ankaragücü’nü konuk ediyor ve onun da maçı alma olasılığının yüksek olduğunu düşünebiliriz. Pendik Rizespor’u konuk ediyor, Pendik’in de maçı alma olasılığının az olmadığını sanırım futbolu takip eden herkes bilir.
Rakiplerin kalan maçları şöyle:
Pendik’in kalan maçları: Rize, Ankaragücü (deplasman) ve Gaziantep…
Hatay’ın kalan maçları: Ankaragücü, Beşiktaş (deplasman) ve Rizespor…
Gaziantep’in kalan maçları: Adana Demirspor (deplasman), Karagümrük ve Pendikspor (deplasman)…
Konyaspor ise bu hafta evinde Samsunspor’u konuk edecek, gelecek hafta Kayseri’ye gidecek ve son hafta ise Süper Lig’de en iyi futbolu oynayan Galatasaray’ı evinde konuk edecek…

Teknik analizler yapıp durmaya gerek yok. Şu an için Konyaspor düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Alanya ve Sivas maçının ikisini de izledim, bu sene maçlara genel olarak gidiyorum, (hem de basın tribünde de izlemiyorum, paramı vererek izliyorum maçları) onun için rahat analiz yapabilirim; aylar öncesinden Konyaspor’un bu noktaya geleceği zaten belliydi. Bunu birkaç defa anlatmaya çalıştım ama o süreçte kimse kimseyi pek dinlemiyordu. Sonra anlaşılmaya başlandı, teknik direktör gönderildi ve gidildi Fahrudin Omerovic getirildi. Zaten değişiklik için çok geç kalınmıştı, o noktada isim de yanlış bir tercihti, tekil hiçbir başarısı olmayan vasat bir hoca getirildi. Fahrudin Omerovic Hoca’ya kızmadım, çünkü zaten hiçbir zaman birinci hoca olmamış, disiplinli yardımcı hoca olmuş. Onun tercih edilmesi yanlıştı. Oldukça değerli, nitelikli bir insan Fahrudin Hoca… Ama işte derler ya camiye hoca aramıyoruz, diye… Olay biraz da öyle. Bize Konyaspor’u ligde tutacak bir hoca lazımdı ve bu Fahrudin Omerovic değildi.

Maçta seyirci tepki gösteriyor, niye tepki gösteriyor? Çünkü Konyaspor’da bir enerji yok, bir mücadele yok, buna tepki gösteriyor. Bir bakıyoruz maç sonrası yönetim sorun çözmüyor, taraftara tepki gösteriyor. Zaten taraftar maça gelmemeye başlamış, sıcak bir temas kurulmamış, Fatih Özgökçen dönemindeki yanlış uygulamalar taraftarı zaten stattan uzaklaştırmış… Şimdi ise maça biraz gelmeye başlamışlar, fakat oynanan futbol nedeniyle gelen taraftar sinir krizi geçiriyor, oldukça vasat bir futbol oynanıyor, buna tedbir almak yerine taraftarı eleştiriyorlar vs. Ve geldik Fenerbahçe maçına. Konyaspor Fenerbahçe maçında bambaşka oynadı, bir kere 90 dakika diriydi. Ali Çamdalı, hepimizi umutlandırdı. Şimdi Samsun maçımız var. Konyaspor ya maçları kazanacak ya da Süper Lig’den düşecek. İş bu kadar ciddi. Bir maçı bile kaybetse düşme tehlikesi var. Keşke bu noktaya gelinmeseydi, keşke Konyaspor hiçbir zaman bu noktaya gelmesin, Konyaspor şampiyonluğa oynasın, çok köklü değişiklikler yapılsın, takım devrim niteliğinde atılacak adımlarla sınıf atlasın ama işte “Konya Mantalitesi” dediğim bir unsur var şehrimizde ve bu mantalite neticesinde ne ideali anlatabiliyoruz ne de ulaşabiliyoruz, olduğumuz yerde sayıp duruyoruz. Neyse bakın dostlar Konyaspor çok önemli, geçmişe takılıp kalmamalıyız ne edip edip bu maçları almamız gerekiyor. Futbol şehir için önemli, şehrin ekonomisi için önemli, gençlerimiz için önemli… Bunların her birini ayrı ayrı başlık halinde de yazarız ileride, şimdilik bu konulara vakit yok. Maç biletleri uygun, bakın eski tabirle kapalı, bugün için Batı Alt diyebileceğimiz tribünde biletler 250 lira. Beysu Batı Üst diye ifade edilen bölümde 150 lira. Eskiden açık diye ifade ettiğimiz, Doğu Alt tribünde 150 lira. Doğu Üst’te 100 lira. Kale arkaları ise 42 lira… Tabiri caizse sudan ucuz. Tıklım tıklım stadyumu dolduralım, maç boyunca takımımıza güvenelim, bu noktadan sonra tepki olmasın, takımıza destek olalım ve maçları kazanalım. Ali Çamdalı’nın bu takımı duygusal olarak da sevdiğini biliyoruz. Ali Hoca’nın ekibiyle başarılı olacağına inanıyorum ben, siz de inanın. Konyaspor’umuz bizim kaderimiz… Bu takıma sahip çıkmak, destek olmak hepimizin boynunun borcu.

Ali Hoca korkak oynatmasın takımı, hareketli olsunlar, arkaya yaslanmasınlar, atak oynasınlar, kaleyi düşünsünler, elbette defans güvenliğini de önemseyin, rakibe ani atak şansı tanımayın ama güçlü bir şekilde de basmaya, direk kaleyi düşünecek şekilde ataklar geliştirmeye de önem verin. Soner candır, Soner’e sahip çıkın, bakın Soner gerçekten efendi bir futbolcu, bu her halinden belli oluyor zaten, futbolculara isim isim tepki gösterip demoralize olmalarına neden olmayalım. Futbolcularımız, hepsi bizim, hepsi can… Bunu unutmayalım. İnşaAllah çıkalım, oynayalım ve kazanalım. Biz kazanırsak rakiplerin ne yaptığının zaten ne önemi var… Ben Konyaspor’umuza da Ömer Korkmaz Başkana da Âdem Bulut Başkana da yönetim kurulu üyelerine de, takıma da inanıyor, güveniyorum, siz de inanın ve güvenin, birlik beraberlik içinde kazanalım, önümüze bakalım. Kenetlenme zamanı, birlik olma zamanı, kazanma zamanı. Yeşil Beyazımız kazansın, Konya’mız Süper Ligde kalsın. Başka söze gerek var mı?