Konyaspor bir ileri iki geri

Hasan Ekelik

Milli aranın ardından Konyaspor, Beşiktaş deplasmanına gidiyordu. Açıkçası bu maçı kazanmakla alakalı pekte umudumuz yoktu. Eyüpspor maçında son dakika golüyle gelen galibiyet bir nebze herkesi pozitif anlamda etkilese de deplasmanda puana dair bir beklentimizin olmaması zaten genel olarak bu sezon yaşayacağımız süreci özetliyor.

Daha önceki haftalarda belirttiğim gibi Konyaspor bu sezon bir ileri, iki geri vaziyette istikrarsız bir görüntü çizecek.

Bunun sebeplerini haftalardır yazıyoruz, bu maç özelinde de tezahürünü görmüş olduk.

Özellikle bu tip maçları kazanmak için ekstra mücadelenin yanında belli bir oyun planı ve taktik disipline sahip olmalısınız. Sahada mutlak motivasyonla birlikte bir hücum planı, bir savunma planınız olmalı ayrıca 90 dakika boyunca bu plana sıkı sıkıya bağlı kalıp sabırla riayet edecek bir oyuncu grubunuz olmalı. Bu oyuncu grubuna bu planı uygulatacak saha kenarında bir lideriniz olmalı. Maalesef bu maçta takımımızda bunlara dair sahanın içinde hiçbir somut uygulama göremedik. Evet bu tip maçların zor olduğunu ve Anadolu takımların şuan ki görüntüsüyle İstanbul deplasmanından puan çıkarma olasılığının düşük olduğunu biliyoruz lakin bu maçlar aynı zamanda bir vitrindir. Eğer iyi hazırlanır ve takım üzerinde etkin olabilirseniz bu maçları fırsata çevirir, hem camianıza hemde başında olduğunuz takıma kendinizi kabul ettirirsiniz. Malesef teknik ekip bu fırsatları kaçırdı. Geçmiş yıllarda Konyaspor bu tarz maçlarda, kaybetse dâhi sonuna kadar mücadele eden çabuk pes etmeyen rakibini zorlayan bir görüntü çizerdi fakat artık bunu da göremiyoruz. Üzüldüğümüz en önemli nokta da bu zaten. Kaybetmekten çok çabuk pes etmek ve dağılmak. Yediğimiz gollere baktığımız zaman bireysel hatalar öne çıkabilir lakin takım olarak saha içinde düzensiz ve ne yaptığını bilmez bir görüntü veriyoruz.

9 haftalık süreçte bir yada iki maç dışında belli bir oyun planımız yoktu. Her maça ayrı bir kadro ve farklı bir planla çıkıyoruz. Bu sebeple bir sonraki maçla ilgili Konyaspor adına elimizde somut bir veriye ve de öngörüye sahip olmamız imkansız. Her maç üç ihtimalli gelgitli maçlar oynuyoruz. Kazandığımız maçlara bakınca çok zorlandığımızı maçı koparamadığımızı, kaybettiğimiz maçlara bakınca da kaybetmeyi hakeden, oyun içinde skora reaksiyon veremeyen, çabuk dağılan bir takım görüntüsü çiziyoruz. Bu minvalde bakınca Konyaspor sezonun genelinde bu istikrarsız görüntüsüyle açıkçası çok fazla bir şey vadetmiyor. Ne oyun iştahı var, ne oyun planı nede saha içinde bir takım görüntüsü.

Umarım kısa zamanda sorunlar halledilir yada başkaca bir reaksiyon alınır...