Konya’nın pilot bölgesinde ilk hasat!

Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde “Arılı Kovan Destek Projesi İlk Hasat Programı” gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen “Arılı Kovan Destek Projesi İlk Hasat Programı” açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, " Eğribayat'ın eskilerden sultan balı geleneği varmış. Arıcılık önemli bir faaliyet bu noktada Selçuklu Belediyesi olarak arıcılık yapmak isteyen üretime katkı sağlamak isteyen üreticilerimize ücretsiz olarak hibe desteğinde bulunduk. Araç gereç ve ekipmanları için ihtiyaçlarını ücretsiz olarak onlara temin ettik. Eğribayat mahallemizde 120 kovanla pilot bölge olarak başlatmış olduk" ifadelerinin kullandı.

‘KONYA'DA ESKİLERDEN BİR GELENEK!’

Eğribayat'ın geçmiş dönemlerden bu yana bir sultan balı geleneği olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Arılarımızı fazla yerinden oynatamıyoruz. Arılarımızı yerini değiştirmeden bir araya geldik. Bu anlamda Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bizim için çok önemlidir. Kırsal mahallelerimizde ciddi anlamda çok fazla üretim yapılıyor. Bu faaliyetlerimiz son dönemlerde çok azaldı. O manada Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nü kurarak ilgili kurumlarla iş birliği sağlandı .

Tarım hayvancılık ve el sanatları alanında kırsaldaki gelişimlerin arttırılması ve bu şekilde ürün çeşitliliğinin arttırılması belirli standardı yakalanarak bize karşı katkı sağlayacaktır .Müdürlüğümüz ile ciddi bir çalışma başlattık. Covid-19 sürecinden dolayı çalışmalarımıza ara vermek durumunda çalışmalar yapıldı. 33 muhtarımız ile birlikte mahalle başbakanlarımız ve muhtarlarımızla birlikte toplantılar düzenledik. Ürün çeşitliliğini tespit ettik devam ettirdik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Konyamızda arıcılık farklı bölgelerde yapılıyor fakatçok yapılmıyor. Eğribayat'ın eskilerden sultan balı geleneği varmış. Arıcılık önemli bir faaliyet bu noktada Selçuklu Belediyesi olarak arıcılık yapmak isteyen üretime katkı sağlamak isteyen üreticilerimize ücretsiz olarak hibe desteğinde bulunduk.

Araç gereç ve ekipmanları için ihtiyaçlarını ücretsiz olarak onlara temin ettik. Eğribayat mahallemizde 120 kovanla pilot bölge olarak başlatmış olduk. Bu bölgede Mayıs ayında kovan dağıtımı yaptık 3 ay içerisinde hızlı bir şekilde arılarımız üretimlerini tamamladılar ben hasatı yapabilecek konuma geldik inşallah arıcılıktayız ilgili faaliyetleri diğer mahallemize yaygınlaştırarak devam etmek istiyoruz. Bütün dış mahallelerimizde coğrafi işaretli ürün oluşturulabilmesi standardın yüksek ekonomik değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi ve ürün çeşitlerinin artırılabilmesi anlamında çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Hedefiniz kırsal mahallelerimizde en kaliteli en nitelikli üretimlerin yapılması ve Konya'mızın gittiği değerlerin kazandırılmasıdır" dedi.

İlgili Haberler

Konya'da vali, il başkanı ve başkanlar maskeleri taktılar, kovanlara daldılar

Konya Haberleri