Konya'nın en hızlı büyüyen markası! Kısa sürede 12 şube açtılar, 2024 hedefi 25 şube

Konya'da 2021 yılında Mehmet Akif Gürkez tarafından kurulan Soslu Döner, kısa zaman içinde hızlı bir büyüme kaydetti. 2023 sonu itibariyle şube sayılarının 12'ye yükseldiğini belirten Soslu Döner Şubeler Müdürü Ahmet Samancı, 2024 hedeflerinin 25 şubeye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Hem lezzette hem de diğer noktalarda istikrar sağlayarak başarı merdivenlerini hızla tırmandıklarını belirten Soslu Döner Şubeler Müdürü Ahmet Samancı, "Markamız 2021 yılının 6. ayında Konyalı girişimcimiz Mehmet Akif Gürkez tarafından kuruldu. İstikrarı sağlayarak başarıyı sağladık. Hem lezzette, hem temizlikte hem de güler yüzlü hizmet anlayışımızda istikrarlı olmamız hızla büyümemizde ana etkenler oldu. Şu anda Konya ve Karaman olarak iki ilde ve Konya’nın Selçuklu, Meram ve Karatay olmak üzere üç ilçesinde 12 şubeyle hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Soslu Döner Şubeler Müdürü Ahmet Samancı

DIŞI ÇITIR, İÇİ YUMUŞAK

Markalarının da ismi olan soslu dönerleri hakkında bilgi veren Ahmet Samancı, "Baharatımızı ölçülü kullanıyoruz. Her sosladığımız tavukta aynı lezzeti sağlıyoruz. Soslu döner, son zamanlarda trend olmaya başladı. İnsanlar yediği tek dönerle doyuyorlar. Dışının çıtır, içinin yumuşak olması insanları cezbediyor. Dönerimiz oldukça lezzetlidir. Bunun yanında soslarımız da ayrı bir lezzet katıyor. Zaten müşterilerimiz de bu olumlu yorumları yapıyor. Elbette eleştiriye de açığız. Bize şikayetini söylemeyen müşteri, bizim için en tehlikeli müşteridir. Müşteri şikayetini söylediği zaman, yanlış yaptığımız bir şey varsa hemen değiştiriyoruz.” dedi.

SOSLU DÖNER'İ DUYMAYAN KALMIYOR

Soslu Döner'in Konya'da iyi bir ivme yakaladığını ve markalarını duymayanın kalmadığını belirten Ahmet Samancı, "Sektörümüzde sabit müşteri çok önemli. Her gün yeni kişiler lezzetimizle tanışsa da gelen müşterilerimiz devamlık sağlıyor ve böylelikle Soslu Döner’i duymayan kalmıyor. Bünyemizde tavuk dönere dair çeşitlerimiz bulunuyor. Menü olarak 6 çeşidimiz var. Üç çeşit ekmek arası döner ve Hatay usulü soslu dönerimiz bulunuyor. Ayrıca pilav üstü ve tavuk iskenderimiz de mevcut. Kaşarlı soslu dönerimize de ilgi büyük oluyor. Hem daha doyurucu hem de daha lezzetli oluyor. Farklı bir tadı var herkese tavsiye ederiz." şeklinde konuştu.

'TECRÜBELİ USTALARLA ÇALIŞIYORUZ'

'Soslu Döner ailesi olarak sektörde tecrübeli ustalarla çalışıyoruz.' diyen Ahmet Samancı, "Franchising noktasında araştırmadığımız güvenmediğimiz kimsenin de şubemizi açmasına izin vermiyoruz. Bu işi layıkıyla yapabilecek kişileri tercih ediyoruz. Bu konuda da ince eleyip sık dokuyoruz. Soslu Döner markası altında işini layıkıyla yapan tüm şubelerimiz güzel kazançlar elde edebiliyor. Bizler de zaten düzenli olarak tüm şubelerimizi denetliyoruz. Bu konuda gizli müşteri olarak çalışan bir arkadaşımız habersiz şekilde şubeleri gezerek denetliyor. Bizler de her ay şubelerimizle genel toplantı yapıp eksiklerimiz noktasında istişareler ediyoruz. Dönerin tadını zaten bizler belirliyoruz. Bununla alakalı problem olmuyor ama sunum noktasında herhangi bir aksaklık varsa bunu da düzenli olarak kontrol ediyoruz." dedi.

'FRANCHİSİNG SİSTEMİYLE BÜYÜYORUZ'

Soslu Döner markasının şubesini açmak isteyenlerin merkez ofislerine başvurmaları gerektiğini söyleyen Ahmet Samancı, "Franchising sistemiyle büyüyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce bu sisteme karar verdik ve çalışmalara başladık. Bizden şube almak isteyenlerle genel merkez ofisimiz olan Soslu Döner Alsancak AVM şubemizde birebir görüşmeler sağlıyoruz. Şubemizi açmak isteyen girişimciler için istediklerinde A’dan Z’ye tüm kurulum aşamalarını yapıp ürün tedariğini de sağlayarak satışa hazır anahtar teslim şube açıyoruz. Belli standartlarımız var bu doğrultuda her şubemizde aynı standartlarda hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

HEDEF 2024'TE 25 ŞUBEYE ULAŞMAK

2024 yılı hedeflerinin 25 şubeye ulaşmak olduğunu kaydeden Ahmet Samancı, "Şu anda 4 farklı yer ile görüşmemiz sürüyor. İki tane Konya’da iki tane de şehir dışında görüşmelerde son aşamaya geldik. Antalya ve Ankara’da da 2024 yılı içinde şubeleşmeyi düşünüyoruz. Konya’nın en hızlı büyüyen markası olarak 2024 yılı sonuna kadar da hedefimiz 25 şubeye ulaşmak. Yurtdışı ile alakalı da planımız bulunuyor. Berlin’de şube açmakla alakalı görüşmelerimiz sürüyor. Tarih veremiyoruz ama yurt dışına da açılmayı düşünüyoruz." dedi.

'AVM'LERDE DE YER ALMAK İSTİYORUZ'

Ahmet Samancı, "AVM’lerde yer almakla alakalı çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Yerel firmalarla çalışmak istemediklerini dile getiriyorlar. Kurumsallık başkadır, yerel firma başkadır. Konya markası olduğumuz için önyargıları bulunuyor. Bu doğrultuda da anlaşma sağlayamıyoruz. Şu anda 12 şubemiz var ama Konya AVM’leriyle anlaşma sağlayamıyoruz. Öncelikle Konya’dan sıçrayabilmemiz gerekiyor ki daha sonra başka illerde Konya’yı güzel şekilde temsil edebilelim. Fakat maalesef böyle bir durum yaşıyoruz ve üzülüyoruz. Konya’dan neden bir marka çıkmasın diyoruz." şeklinde konuştu.

'GÜNLÜK TAZE ÜRÜNLER KULLANIYORUZ'

Ürünlerinin günlük ve taze ürünler olduğuna dikkat çeken Ahmet Samancı, "Franchising işinin en zorunu dönerciler olarak bizler yapıyoruz. Örneğin çiğ köfte firması ürününü hazırlayıp donuk olarak paketleyip gönderiyor. Fakat dönerde öyle olmuyor. Donuk ürün değil günlük taze tavuk ve malzemeler kullanıyoruz. Ayrıca bünyemizde ekmek çeşitlerimiz ve diğer ürün kalemlerimiz de oldukça fazla. Bu sebeple sistemimizi aynı şekilde devam ettirdiğimizde inşallah yurt dışına da açılmayı planlıyoruz. Konya’nın markasını önce Türkiye’de sonra da dünyada duyurmakla alakalı çalışacağız." diyerek sözlerini noktaladı.

Soslu Döner İşletme Sahibi Mehmet Akif Gürkez

Konya Haberleri