Konya’nın Ali Dayı’sı kırlangıç otuyla şifa dağıtıyor

Doğada kendiliğinden yetişebilen bir bitki türü olan kırlangıç otu, 30 ile 80 cm uzunluğuna kadar ulaşabiliyor ve genellikle ülkemizde nisan-mayıs ayları gibi açıyor. Konya’da Ali Dayı olarak bilinen Ali Koç, göz hastalıklarına yönelik alternatif tedavi yöntemi olarak kırlangıç otunu kullanıyor.

Kırlangıç otunun faydalarından bahseden ve sadece Allah rızası için yaptığını belirten Aksoy şifalı bitkiler işletmecilerinden olan Ali Koç, “Kırlangıç otunu göz rahatsızlığı, katarak, sarı nokta ve sinüzit olan kişilere Allah rızası için damlatıyoruz. Yaprağı kopartıyorum, gelenlere sürüyorum. Bazıları üçüncüyü damlatacak. Sürdükten sonra farkına varıyorlar.

Haftada bir kere geliyorlar buraya. İki iki üç dakika yakıyor ama gözü açıyor. Gözü açıp kapatmasıyla gözdeki perdeyi, kataraktı alıyor. Haricinde sinüzitleri de çözüyor, burnu akıtıyor. Bu şekilde sinüzit, migren, baş ağrısı olan kişilere de şifa oluyor. İkinci kez gelenler de var. Ben bunu kimseye zorlamıyorum. Ama denedikten sonra herkes yavaş yavaş geliyor, bana anlat diyor. Buna ücret almıyorum. Allah rızası için yapıyorum. Dua etsin yeter.” dedi.

‘GÖZ NUMARASINI DÜŞÜRÜYOR’

Tedavi sürecinden bahseden ve düzenli kullanımda net sonuç elde edileceğini söyleyen Ali Koç “Bahçemde yetiştiriyorum. Vatandaş biliyor, söküp götürüyor. Ben de saksıya ekmeye başladım. Temiz saksıyı değiştirip, buraya koyuyorum. Bu saksı bir haftalık kalır, bazen de bir hafta bile kalmaz. Götürüyorum ekip bir daha getiriyorum. 5-6 saksım var, devam ediyorum. Tedavi süreci için zaman lazım ama ortalama en az üç kere yapılıyor. Haftada bir kez yapılmasını önermekle beraber bu gerekirse yediye de ona da çıkabilir. Göz numarası fazlaysa her damlattığımızda 0.30 göz numarasını düşürüyor.” İfadelerini kullandı.

‘SADECE GÖZE DEĞİL, AKCİĞERE DE FAYDASI VAR’

Kırlangıç otunun, çayının ve yağının da olduğunu söyleyen Koç, “Çayı da var bunun. Karaciğer yağlanmasını önlenmesinde faydası var. Böbreklerde, enfeksiyon önlemede faydası oluyor ama en önemli fonksiyonlarından biri karaciğer. Çaylak yapraktan koparıyoruz, kuru şekilde de verebiliyor. Haricinde bunun özel bir yağını yaptım. Bazen uzaktan gelen kişilerimiz oluyor. Avrupa'dan veya İstanbul’dan gelmiş oluyorlar bunlara yağını veriyoruz. O yağını götürüyorlar. Aynı şekilde yağıda yakar biraz ama o yağa devam ettikleri zaman fayda görüyorlar. Bu yağı damlattığınızda sinüzit, migren, katarak, sarı nokta ve göz alerjisini alıyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘İLK DENEMEDE BİLE FARK VAR’

Kırlangıç otunun faydasını internetten gördüğünü söyleyen ve bunun için Kocaeli’den gelen Fatih Turhan, “Kırlangıç otunu ilk defa kullandım. Burada bir vatandaşın kullandığını görünce denemek istedim. Daha önce internetten de görmüştüm. İlk başta bir ağrı, acı hissettim. Ama beş dakika sonra geçti. Şu anda herhangi bir problem yok. Yani şifa niyetine geldik. Bilerek gelmedik aslında, tesadüfen internette görmüştüm. İnşallah iyi gelir.

Gözlerimde ağrı bir de ileri derecede sinüzit vardı. Çok ciddi nefes darlığı çekiyorum. Nefes almakta zorlanıyorum. Şu an itibariyle biraz açılma var. Ama ileriki safhalarda ne olur onu göreceğiz. Biraz daha beklememiz lazım. Haftada bir yapılması öngörülüyor ama imkanı olanlar veya burada yaşayanlar haftada bir gelebilirler. Ben ilk defa geldim. İlk defa denedim ve ona rağmen farklı görüyorum, gözlerimde açılma var.” dedi.

‘FAYDASINI GÖRDÜM’

Gözlerinde yanma ve kaşınma şikâyeti olan Kamil Dinçer de; “Ben üç dört sefer yaptırdım. Faydasını gördüm. Göz derecelerim sürekleri ilerliyordu. Gözlerimdeki numaraların ilerlemesi durdu. Gözlerimde yanma, kaşınma şikâyetim vardı. O da kesildi. Sürer sürmez biraz yanması oluyor ama beş dakika sonra bir şey kalmıyor. Sürdükten sonra gözlerimi kapatıp şakaklarıma masaj yaptım etkisi de birkaç kez sürdükten sonra oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

KONYA EKRANI (@konyaekrani)'in paylaştığı bir gönderi

Konya Haberleri