Konyalılar, Vali Özkan’ı uğurladı

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın yeni görevine atanması dolayısıyla uğurlama töreni gerçekleştirildi. Vali Özkan, konuşmasında Konyalılara hizmet etmenin ayrıcalık olduğunun vurgusunu yaparak Konya’ya veda etti.

16 ilde vali değişikliğini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu kararla 12 ilin valisi de "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise Manisa Valiliği’ne atandı. Konyalılar, Tantavi Kültür Merkezi’nde Vali Özkan’a uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törende veda konuşmasını gerçekleştiren Vali Özkan, Konyalılarla olmanın ayrıcalık olduğunun vurgusunu yaptı.

‘KONYALILARLA OLMAK AYRICALIKTI’

Konyalılara hizmet etmenin ve beraber olmanın bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Özkan, “Konya’da bulunmak, hizmet etmek ayrı bir gurur. Alemlerin, ariflerin geleneğini sürdürdüğü bir şehirdeyiz. Siz Konyalılara hizmet etmek, beraber olmak ayrıcalıktı. Bütün siyasi partilerimiz, meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Konya’daki tüm hemşerilerimiz, emektarlarımız ile birlikte hizmet etmiş olduk. Şehrimizin yaşam kalitesinin arttırılması için çok büyük emekler ortaya koyuldu. Hem merkezi hükümetin kuruluşları hem belediyeler hem sivil toplum kuruluşları hem de tüm siyasi partilerimizle beraber hizmeti iyileştirmek için koordinasyonla çalıştık. Bütün paydaşlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

‘KONYA’YI UNUTMAYACAĞIM’

Vali Özkan, Konya’yı unutmayacağının vurgusunu yaparak şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı; “Konya’da çok iyi bir gelenek olan sivil toplum kuruluşlarımız çok iyi yerdeler. Nerede dokunulması gereken bir husus varsa, felakette, depremde, afette ya da yoksullukla mücadelede örnek teşkil etmektedir. Bu kuruluşlarımıza da hassaten teşekkür ediyorum. İnsani erdemlik denince aslında Konya’daki tüm kuruluşlar bir arada toplanıyorlar. Biz bunu Konya’da fazlasıyla gördük. Temennimiz daim olmasıdır. Çalışma sürecinde iyi günlerimiz, kötü günlerimiz oldu. İyi günlerde iyiye koşturduk. Kötü günlerde bertaraf etmek için yine koşuşturduk. Samimiyetle yaptık. Bu çerçevede bilmeyerek kırdığımız vatandaşlarımız varsa haklarını helal etsinler. Bizden yana helaldir. Konya’yı unutmayacağım. Allah’a emanet olun.”

VAHDETTİN ÖZKAN KİMDİR?

Vali Vahdettin Özkan 1968 yılında Muş'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi (1989). Kalkınma Sosyolojisi alanında Yüksek Lisans yaptı (2002). Evli ve iki çocuk babasıdır. 10 Haziran 2020 tarihli kararname ile Konya Valiliği görevini yerine getirdi.

Özkan, Manisa Valiliği’ne atanırken, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın, Konya’nın yeni valisi oldu.

Konya Haberleri