Konyalılar sebze ve meyveyi nereden alıyor? Marketten mi pazardan mı?

Sebze ve meyve alışverişinde pazarları tercih eden vatandaşlar kalitenin yanında samimiyeti de burada buluyor. Ürünlerin her zaman taze olduğunu belirten esnaflar, Konyalıları pazara davet etti.

Vatandaşlar sebze ve meyve alışverişinde pazarları tercih ediyor. Konya Kadınlar Pazarı esnafları, kaliteli ve taze ürünün yanında samimiyetin de pazarlarda bulunabileceğini ifade ederek, Konyalıları pazara davet etti. Esnaflar pazarın bir mahalle, bir yan komşu olduğunun da vurgusunu yaptılar.

‘PAZAR BİR MAHALLE, BİR KOMŞU GİBİDİR’

Pazarlarda samimi bir ortam olduğunu söyleyen Konya42 Mağaza sahibi Bünyamin Kurucu, “Pazar yerleri bir mahalle, bir kapı dibi komşusu gibidir. Market batı kültürüdür. Türklerin kültürü pazardır. Pazar alışverişi keyif verir. Gezer, görürsün. Birkaç yere sorar öyle alırsın. Ama markette böyle bir durum yok. Ucuz almak istersen en ucuzunu, pahalı almak istersen en pahalısını alırsın. Seçenek çok fazla. Pazar her bütçeye uygundur. Fiyatlar tüm Türkiye’de yüksek ama bu enflasyonun getirdiği bir şey. Hiç kimse kafasına göre fiyat vermiyor. Giderine gör hesaplanıyor. Yakıt, kira giderleri durduğunda, ürünün yetiştiği yerde bolluk olunca fiyatlar normalleşir.” diye aktardı.

‘TAZE GELİR, TAZE BİTER’

Pazardaki ürünlerin her zaman taze olduğunu dile getiren Kurucu, “Pazarlarda ürünler her zaman taze gelir, taze biter. Bizim ürünlerimiz hiç beklemez. Hızlı bir sirkülasyon var. Bu yüzden ben vatandaşlara kaliteli pazar yerlerinden alışveriş yapmalarını öneririm. Elbette seçkin yerleri tavsiye ediyoruz. Kadınlar Pazarı da bunlardan biri. Fazla ucuzdan da kaçmak gerekiyor. Çünkü ürünün belli bir kalitesi vardır. Ederinden çok daha aşağıdaysa kalitesi de düşüktür.” İfadelerine yer verdi.

‘FİYATLAR KALİTEYE GÖRE DEĞİŞİYOR’

Ürün fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini ifade eden Erdal Serin, “Fiyatlar değişiyor ama şu anda kış ayına göre normal. Eğer seralar hava olaylarından etkilenirse o zaman fiyatlar yükseliyor. Onun dışında normal bir şekilde seyir ediyor. Ürünlerin fiyatı, kalitelerine göre değişiyor. Örneğin burada 3 farklı çeşit mantar var. Vatandaşlar hangisini beğenirse veya bütçesi neye yeterse onu tercih ediyor.” sözlerine yer verdi.

‘BURADA İSTENEN HER ŞEY VAR’

Pazarlarda istenen her şeyin bulunduğunu söyleyen Mehmet Kaya, “Sebze meyve alacak günümüzde birçok yer var. Pazar, manav ve market gibi. Ama burada yer alan ürünlerin kalitesine göre fiyatları değişiyor. Ürünün alındığı şehre göre bile farklılık gösterir. Çünkü kalite farkı vardır. Bunlar arasında fiyat farkı illaki oluyor. Örneğin şu anda tüm Türkiye Antalya’dan besleniyor. Oradaki seralar zarar görürse, arz talebi karşılayamazsa o zaman fiyatlar değişebilir. Bu yüzden pazarımızda kış mevsimine göre fiyatlar normal. Vatandaşlar da gelir seviyelerine göre buraları tercih ediyor. Bizler her zaman Kadınlar Pazarı esnafları olarak burayı öneriyoruz. Burası büyük bir market. İstenilen her şey var. Mandalina 10, elma 20, nar 20, muz 30 lira. Mevsim harici olan çilek ise 100 lira. Mevsimi olmadığı için en pahalı meyve şu anda çilek.” şeklinde konuştu.

Konya Haberleri