Yazar-okur buluşmasının en önemli etkinliği olan Konya Kitap Günleri bir milyondan fazla kitap, 250 yayınevi ve 450 yazarla büyük ilgi görüyor. Konyalı okurların ilgisinin fuara yüksek olduğunu söyleyen Yazar İhsan Süreyya Sırma, “Konyalılar önce okur, sonra etliekmek yerler” dedi.
Konya Okuyor’ sloganının Konya’ya çok yakıştığını söyleyen Yazar Esin Çelebi Bayru ise, “Bu güzelliğin dünyaya yayılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Yazar Emre Topoğlu da, “Burada kitaplarla ve gençlerle bir arada olmak hakikaten çok keyif ve mutluluk verici” diyerek gençlerin fuara yoğun katılım gösterdiğini belirtti. Dünyanın kitap yazdıkça güzelleştiğini söyleyen Yazar Kahraman Tazeoğlu, “Dünyanın güzelleşmesi için de biz hep kitap yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konya Kitap Fuarı’nın Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Yazar Deniz Ülke Arıboğan açıklamasında, “Her kitap yazarının bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğu bir organizasyon icra ediliyor” dedi.
‘ÖNCE KİTAP SONRA ETLİEKMEK’
Konyalı vatandaşların kitap fuarına yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Yazar İhsan Süreyya Sırma, “İlim diyarı Konya’da kitap günlerine katılmaktan fevkalade memnun oldum. Bizim insanımız okumayı unuttu. İnşallah bu fuarla birlikte tekrar okumaya başlarlar. Konyalılar önce okurlar sonra etliekmek yerler. Organizasyon da çok güzel olmuş. Kitapları, telefonlara tercih edelim. Telefon alacağımıza kitap alalım. Çünkü telefonlar geçici ama kitaplar kalıcıdır” ifadelerine yer verdi.
‘KONYA OKUYOR’ SLOGANI KONYA’YA ÇOK YAKIŞMIŞ
Konya kitap fuarının tüm dünyaya yayılmasını temenni ettiğini belirten Yazar Esin Çelebi Bayru, “Konya okuyor sloganı Konya’ya çok yakışmış. Açıldığı günden bu yana katılımcısı çok fazla. Bu güzelliğin dünyaya yayılmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yabancı yayınevlerinin de burada stant açmasını ümit ediyorum. İnsan okuduklarıyla ve yaşadıklarıyla insan oluyor. Okuyuculara hayatlarına örnek olabilecek eserleri okumalarını tavsiye ediyorum. Öncelikle Konya Büyükşehir Belediyemize daha sonra Selçukya Kültür Sanat Derneği’nin idarecilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘KONYA KÜLTÜR VE SANATA DA ÖNCÜLÜK EDİYOR’
“Konya birçok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da birçok faaliyete öncülük ediyor” diyen Yazar Emre Topoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Burada kitaplar ve gençlerle bir arada olmak hakikaten çok keyif ve mutluluk verici. Geleceğe dair umutlarımızı da yeşerten, tazeleyen hususlardır. Bu tarz faaliyetlerin yaygınlaşması adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü olarak fuarı gezerken gençlerin çoğunlukta olduğunu gördüm. Bence tam amacına hizmet ettiğinin bir göstergesidir. Ben gençlerin gerçekten okuduğuna inanıyorum. Dergicilik, yayıncılık, kitap bunlar ne kadar kıymetliyse dijital mecralar da bir o kadar önemli. Oralarda da doğru içeriklerin üretilmesi adına yapılan çalışmalar çok değerli. Kitabın bir büyüsü de var. Onu da kaybetmemek adına böyle fuarların olması çok değerlidir. Kitaplar farklı dünyalara açılıyor. Çok farklı iklimler çok farklı insanlarla tanışmamıza vesile olabiliyor.”
‘KONYA’NIN OKUYAN BİR KİTLESİ VAR’
Konya’nın okuyan bir kitlesinin olduğunu aktaran Yazar Kahraman Tazeoğlu, “Kitap fuarlarının okuyucu yazar buluşmasında çok büyük bir önemi var. Çünkü bizler popçu değiliz her zaman televizyonlarda boy gösteremiyoruz, her yerde sahne alamıyoruz. Bizler yazar olarak okuyucularla buluşma şansını sadece fuarlarda elde ediyoruz. Bu yüzden fuarlar çok önemli bir misyona sahiptir. Özellikle belediyelerin kitap fuarlarına sahip çıkması, destek vermesi, arkasında durması bizi çok onure ediyor. Pandemiye rağmen bu kadar büyük kalabalıkların fuarlarda buluşuyor olması artık insanların bazı şeylerin hasretini, özlemini çektiğini gösterir. Bizler de aynı şekilde onlarla buluşmayı, konuşmayı, sohbet etmeyi, kitaplarımızı imzalamayı ve en önemlisi onlarla göz göze gelmeyi özledik. Konya’nın yıllardır bizi takip eden, hiç bırakmayan, her imza gününe geldiğimde salonları dolduran ve okuyan bir kitlesi var. Konyalı okurlarımız lütfen kitap okumayı bırakmasınlar. Bizler onlar okusunlar diye yazıyoruz. Dünya kitap okudukça güzelleşecek ve dünyanın güzelleşmesi için de biz hep kitap yazmaya devam edeceğiz. Aşkla kalın kitapla kalın” diye konuştu.
‘YAZARLAR AÇISINDAN ÇOK TATMİN EDİCİ BİR BULUŞMA’
Konya kitap günlerinin yazarlar açısından çok tatmin edici bir buluşma olduğunu söyleyen Yazar Deniz Ülke Arıboğan, “Konya Kitap Günleri Türkiye’deki en önemli kitap fuarlarından bir tanesidir. Her kitap yazarının bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğu organizasyondur. Her zaman gelenleri çok iyi ağırlıyorlar ve buraya katılan fuarı gezen Konyalı okurlar da gerçekten çok güzel ilgi gösteriyorlar. Akademi dünyasının bir parçası olduğum için gençlerin bu konulara ilgi duymasına çok memnun oluyorum. İnsanın sonsuz aynası kitap sloganı çok iyi değerlendirilmiş. İnsan zihni bir aynadır. Her şeyi kendi formuna sokar, biçimini değiştirir ve sunar. Kitaplar da birer ayna olarak okuyucunun zihin dünyasının yansımalarıdır. Kitap dünyası içinde çok çeşitlilik barındıran bir şeydir” diyerek sözlerini noktaladı.
SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ