Kaşınhanı Mahalle Muhtarı Mehmet Çetin, gazetemize özel yapmış olduğu açıklamada Kaşınhanı Mahallesi’ni anlattı. Muhtar Çetin, Kaşınhanı Mahallesi’nde yoğun olarak havuç üretimi yapıldığını ifade ederek çalışan kimsenin aç kalmayacağını vurguladı.
‘HAVUÇ ÜRETİMİ TAM GAZ DEVAM EDİYOR’
Kaşınhanı Mahallesi’nde havuç üretiminin ön planda olduğunu dile getiren Çetin, “Kaşınhanı havucu ile meşhurdur. Üretime tam gaz devam ediliyor. Şu an yüzde 80-90’ı söküldü. Havuç ağırlıkta ama lahana, pancar, kereviz, turp ve çeşitlerinin de üretimleri yapılıyor. Kereviz üretimine yeni girildi ama o da yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.
‘KAŞINHANI İSMİ BURADAN GELİYOR’
Kaşınhanı isminin nereden geldiğini anlatan Çetin, “Kaşınhanı’nın güncel nüfusu şu an 4 bin civarında. 1930’lu yıllarda Bulgaristan’dan gelen göçmenleri ilk olarak buraya yerleştirmişler. İsmindeki kaş, mahallede bulunan sudan gelmiş. Bir han bir de kaş var, bu yüzden Kaşınhanı denmiş. Net olmamakla birlikte ismin buradan geldiği söyleniyor.” dedi.
EN ÇOK KULLANILAN SOY İSİMLER
En çok kullanılan soy isimlerden bahseden Çetin, “Köklü ailelerimiz çoktur. 1930-1940’lı yıllardan gelen ailelere ve göçmenlere devlet arazi desteğinde bulunmuş. Mahallemizde en çok kullanılan soy isimler ise Pullu, Ceylan, Çetin, Sarıbacak’dır.” şeklinde konuştu.
‘BURADA KİMSE AÇ KALMAZ’
Çetin, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Mahalle sakinlerimiz genellikle havuç üretimi yapıyor. Bunun dışında farklı ürünler ekerek çiftçilik yapan, ürün yüklemesi işiyle ilgilenen ve sanayicilik yaparak gelirini sağlayan insanlar var. Bu mahallede kimse aç kalmaz. Burası aç kalınacak bir yer değil. Şu an tarlada çalışacak işçi bulamıyoruz. Yabancı uyruklu vatandaşlar olmasa çalışacak insan yok.”