Konyalı eski bakan İstanbul’da AK Parti’den aday oldu

Aslen Konya Ereğlili eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, AK Parti’den İstanbul Bakırköy Belediye Başkan Adayı oldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan aday tanıtım toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ereğlili Ali Talip Özdemir, resmen ilan edildi. Geçmiş dönemlerde Ereğli Belediye Başkanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı ve Çevre Bakanlığı görevlerini de yürüten Ali talip Özdemir AK Parti (Cumhur İttifakı) Bakırköy Belediye Başkanı adayı oldu.

EREĞİLİ İSİM ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti, Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak Ali Talip Özdemir'i tercih etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye davet ettiği Ali Talip Özdemir ile tokalaşarak adaylığının hayırlı olmasını diledi. Özdemir'in aday gösterilmesi Ereğli'de de sevinçle karşılandı.

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

Ali Talip Özdemir 1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nin Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Ali Talip Özdemir; Orman Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Demir Çelik Uzmanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği ve Avrupa Konseyi Belediyeler Birliği Üyeliği, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı, Bakırköyspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN İLK ÇEVRE BAKANI

Anavatan Partisi'nin 4. Genel Başkanlığı, 18. Dönem Konya ve 20. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Çevre Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini de yürüten Özdemir, Evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca Ali Talip Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Çevre Bakanı'dır.

Konya Haberleri