Konyalı çiftçilerin haberi var mı? Büyükşehirden tam destek var

Tarımsal Alan Analiz ve Raporlama Uygulaması, Konya'da zirai faaliyet yürüten çiftçilere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Türkiye’nin tarım şehri Konya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere destek veren uygulamaları hayata geçirdi. Tarımsal Alan Analiz ve Raporlama Uygulaması, Konya'da zirai faaliyet yürüten çiftçilere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Bu hizmet, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerine katkıda bulunmak ve daha verimli üretim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla hayata geçirildi.

Konya’da zirai faaliyet yürütülen çiftçilerden ilk etapta belirlenen bölgede yürüttüğü tarımsal faaliyetlere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından katkıda bulunulması amacı ile Tarımsal Alan Analiz Ve Raporlama Uygulaması hizmete alınmıştır. Sistem Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı üzerinde uydu görüntüleri kullanılarak uzaktan algılama yöntemi ve web platformu aracılığı ile çalışmaktadır. Sistem Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı üzerinde uydu görüntüleri kullanılarak Uzaktan algılama yöntemi ve Web platformu aracılığı ile çalışmaktadır. Çiftçilerimiz, Konya genelinde belirlenen sahip oldukları parselleri takip etme, analiz sonuçlarını sunma ve üreticilerin de parsellerindeki ürünlerini, günlük hava şartları, toprak durumu vb. koşulları takip edebilmektedir. Elde ettikleri bu önemli bilgiler çerçevesinde arazi, ürün ve verimlilik ile ilgili analizleri, raporları ve gerekli bildirimleri alabilmekte, kendilerine yapılan tavsiyeler sayesinde tarlalarındaki mahsulden maksimum verimi elde etmektedirler.

Amaç

Tarımsal Alan Analiz ve Raporlama Uygulamasının amacı, Konya'da zirai faaliyet yürüten çiftçilere yönelik olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş bir hizmettir. Bu uygulama, çiftçilere tarımsal faaliyetlerinde daha verimli, bilinçli ve sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmalarına katkıda bulunmayı hedefler.

Konum

konya

Hedef Kitle

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarım Uzmanları ve Şehirdeki Çiftçiler

Kapsam

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarım Arazileri

Konya Haberleri