Konya’daki bu cami 15 bin kişilik

Konya'da inşa edilen ve şehrin estetik değerine katkı sunması beklenen Konya Merkez Cami projesi hızla devam ediyor. Şehirde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan, aynı zamanda Cumhuriyet Dönemi'nin önemli bir eseri olarak inşa edilen bu yapı, 15.014 kişi kapasiteli modern bir medeniyet merkezi olacak.

Konya’nın simge yapılarından biri olması hedeflenen Merkez Cami, Millet Bahçesi ile aynı alan içerisinde yer alıyor. Caminin, yan avluları, kapalı ve açık revakları ile geniş sosyal alanları bulunacak. Ayrıca, alt katında kültürel ve eğitim faaliyetlerinin düzenleneceği sosyal alanlar, caminin çok amaçlı bir yapı olarak kullanılmasını sağlayacak.

Çok Amaçlı Kullanım Alanları Merkez Cami’nin bodrum katında yer alan konferans salonu, şehrin kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte, her yaştan bireye hitap eden açık okul formatında bilgi ve düşünce atölyeleri, geleceğin entelektüellerinin yetişmesine katkı sağlayacak.

Projede, caminin ana kubbe kemerlerinin kurulumu ve kemer altları ile kiriş üstlerinin tuğla duvar işleri şu anda devam ediyor. Konya Merkez Cami, tamamlandığında yalnızca bir ibadet merkezi değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşamın önemli bir parçası olacak.

Konya Haberleri