Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi MSR-Proje Okulu tarafından, “Bilinçli Ailelerden Güçlü Nesillere” alt başlığıyla çalıştay düzenlendi. Bilinçli ailelerle güçlü nesiller hedefleyen anne-babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarının önündeki engelleri kaldıran, ailede maneviyatı güçlendirerek ruh sağlığını korumak, çocukların duygu ve düşüncelerini anlamalarında ve kuşak farkındalığından kaynaklanan güçlüklere çözüm üretim noktasında “Aile Bağları Çalıştayı” gerçekleştirildi.
‘AİLELERİ EĞİTİMİN İÇERİSİNDE TUTUYORUZ’
Öğrencilerin ailelerini de eğitimin içerisinde tutarak daha iyi yetişmelerini sağladıklarını ifade eden Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ahmet Erol, “Okulda öğrencilerimizle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğimiz gibi velilerimizle de ebeveyn akademisi çalışmaları kapsamında çalıştaylar, konferanslar düzenliyoruz. Buradaki amacımız okuldaki öğrencilerimizin anne-babalarını eğitim-öğretimin içerisinde tutabilmek. Böylelikle daha nitelikli eğitim ortamı oluşturup gençlerin daha iyi yetişmesini sağlamak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
‘ETKİLİ EBEVEYN OLMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Ailelerin çocuklarıyla birebir ilgilendiğini dile getiren Müdür Erol, “Ailelerimiz çok ilgili. Okul Aile Birliği alanımıza ek olarak Anneler Birliği diye bir birlik oluşturduk. Çocukların eğitiminde olumsuz etkisi olan sosyal medya platformları ve diğer hususları kontrol altına alarak etkili ebeveyn olmaya çalışıyorlar. Babalarla akşam, annelerle öğlen ve ikindin okulumuzda buluşarak bu alanda yazılmış kitapları değerlendiriyoruz. Okulumuz bu hususlara çok önem veriyor. Bu yüzden bu tarz çalıştaylar da düzenliyoruz. Çalıştayda emeği geçen Konya Büyükşehir Belediyemize, üniversitelerimize, hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
‘BABA GÜVEN ANNE ŞEFKAT VERİR’
Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Babanın Velayeti Annenin Hidanesi” başlıklı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Baba çocuğuna güven verir anne ise şefkat nasip eder. Çocuğa şefkat transferi annesi tarafından yapılır. Bu açıdan çocuğa ilgilenmesi çok önemli. Annenin yeri doldurulamıyor. Babanın da annenin de yeri var ama anne şefkati daha önceliklidir. Çocuklarla ilgilenmek gerekiyor. Bir müddet ev işleri bile kalabilir. Bizler geleceğe çocuklar yetiştiriyoruz. Modern hayat içerisinde bunun çözümünü bulmakla yükümlüyüz. Fedakarlık gerekiyor. Çocuklar güvenli bir ailede yetiştirdiklerinde ilerde de güvenli bir şekilde ilerliyorlar.”
‘TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANMAK GEREKİYOR’
“Ailede Teknoloji Kullanımı” başlığı altında anlatımlarına yer veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Akça, “Akıllı telefonla birlikte kırılma başlıyor. Dışarıya çıkma azalıyor, teknoloji kullanımı çoğalıyor. Sosyal medyada geçirilen süre ne kadar çoğalıyorsa çocukların mutsuzluğu da o kadar çoğalıyor. Günde 2 saate kadar çok kötü olmuyorlar. Hatta ilk bir saat mutsuzluksuları azalıyor. Ama 2 saatten sonra mutsuzluk süreci başlıyor. Özellikle kızlarda hemen artıyor. Erkeklerde daha geç artıyor. Erken yaşlarda ise bu risk artıyor. Sosyal medya sitelerine girmek yalnızlığı arttırıyor. Azaltan ise yüz yüze sosyal aktivite, spor ve dini faaliyetler. Teknolojiyi iyi kullanmak lazım.” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Ahmet Erol, çalıştaya velilerle birlikte Prof. Dr. Saffet Köse, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Ömer Faruk Akça’nın katıldığını, akademik birikim ile sahanın bir arada soru ve sorunların tespit edilerek çözümü noktasında bilimsel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Erol, çalıştay sonucu rapor hazırlanarak karar verici yetkili makamlara iletileceğini söyledi.