Konya'da vatandaşların yardım seferberliği... 'Gönlümüz orada'

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremler tüm Türkiye’yi yardım için harekete geçirdi. Konyalılar da yardım için toplama merkezlerine akın etti. Karatay Spor ve Kongre Merkezi’ne akın eden vatandaşlar, ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ve yapacaklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen 7,7 şiddetindeki deprem, büyük yıkımlara neden oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konyalı vatandaşlar da yardım toplama merkezlerine akın etti. Binlerce kişinin yapmış olduğu yardımlar, Karatay Spor ve Kongre Merkezinden depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Vatandaşlar, birlik ve beraberlik günü olduğunu söyleyerek her türlü yardımı yapmak için sahada olduklarını belirttiler.

‘DÜZCE DEPREMİNİ YAŞADIM’

Düzce depremini yaşadığını belirten ve hiçbir kelimeyle bu depremi anlatamayacağını söyleyen Hilal Kalkan Küçük, “Yardımlarımızı ulaştırmak için buraya geldim. Bedensel olarak da ihtiyaç olup olmadığını sormak istedik. Çok kötü bir deprem yaşandı. Allah’ım yardımcıları olsun. Çok zor bir durum. Kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Ben de Düzce depremini yaşamış bir insanım. Şu anda televizyonda izlediklerimizin ben beterini yaşadım. Bu yüzden kelimelerle o anları anlatmak, söylemek çok zor. Ne kadar korkunç bir durumda olduklarını biliyorum. Yardımlarımıza gerçekten çok ihtiyaçları var. Bedensel yardıma da çok büyük ihtiyaç var. Biz buradayız. En azından elimizden gelen her şeyi yapmak için mücadele edeceğiz. İnsan olanın, bu yapılanların yardım gözüyle değil, zorunluluk, mecburiyet olarak görmesi gerekiyor. İnsanım diye bilmenin şartı budur. Bunun için varız. Hayatta birbirimize destek olmak için varız. Burası kalabalık ama benim umduğum kadar değil. Daha fazla yardım yapılması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

‘HERKES SAHADA’

Yardım için herkesin sahada olduğunu söyleyen Meryem Hüsna Baydemir, “Evde bir şey yapamadığım için buraya yardımım olsun diye geldim. Yaşanan depremden dolayı kendimi çok kötü hissediyorum. Hepimizin içi yandı. Şu anda günlük hayatımız tamamen değişti. Uzakta olunca bu yardımlardan başka bir şey yapamıyoruz. İmkanım olsa kesinlikle gider sahada çalışırdım ama herhangi bir bilgim, imkanım maalesef yok. Zaten bu olaydan sonra şöyle bir niyetim oldu. AFAD’da gönüllü olarak çalışmak istiyorum. İnşallah tekrar böyle bir şey yaşamayız ama bilgili olarak bu alanlara gitmek isterim. Bugün buraya da ilk kez geliyorum. Getirilen kıyafetleri ayıklayıp, onları poşetlere doldurduk. İnsanların yardım için ilgisi çok büyük. Burayı sosyal medya üzerinden görmüştüm. Ben de sosyal medyayı aktif kullanan bir insan olarak paylaşım yaptıktan sonra birçok insan da beni görerek gelmeye başladı. Kardan dolayı gelemeyen insanlar da var. Hava koşulları bu şekilde olmasaydı eminim ki herkes burada olurdu. Sahada çalışan zaten çok fazla genç öğrenci var. Bunun dışında yardım olarak en çok kıyafete ve kadın iç giyimine ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

‘HERKES DUYARLI OLMALI’

Tüm insanları yardıma davet eden Aygül Ertuğrul, “Biz de herkes gibi yardım etmek için, elimizden gelen her şeyi yapmak için geldik. Çok kötü bir deprem yaşandı. Hiçbir şey düşünemiyoruz. Sözün bittiği yer. Burada herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Oğlum da okuluyla birlikte buraya yardım için geliyor. Battaniye, gıda, çocuk bezi, peçete, mont ve kıyafet gibi yardımlar yaptık. Burada gerçekten çok fazla bir yoğunluk var. Yardım koridoru oluşturulmuş. Mutlaka herkesin buralara gelmesi, bu yardımlar yapması lazım. Herkesin başına her şey gelebilir. Bugün iyiyiz diye yarın bizim de başımıza gelmeyeceği belli değil. O yüzden herkes bu konuda duyarlı olmalı.” diye aktardı.

‘BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ’

Vatandaşların duyarlı bir şekilde yardım yatığını dile getiren Songül Taşan, “Birlik ve beraberlik için burada bulunuyorum. Bu zor durumda vatandaşlarımıza yardım için geldim. Yaşanan depremden dolayı çok üzülüyoruz, üzgünüz. Bu afet çok fazla şehri vurdu. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bunların yanında hava da oldukça soğuk. Kadın, erkek kıyafetleri, çocuk kıyafetleri ve ayakkabılar getirdim. Uzakta olsak onların yanında olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar da bu konuda oldukça duyarlı hareket ediyorlar. Bu kalabalığı gördüğüm zaman çok şaşırdım. Çok kalabalık. Bu yardımların devamı eminim ki gelir. Gün birlik ve beraberlik olma günü. İnsanlar zor durumda beraber olmadığı zaman insan olmanın bir anlamı yok. Bu yüzden herkesi yardıma davet ediyorum.” sözlerine yer verdi.

‘GÖNLÜMÜZ ORADA’

Her türlü yardımı sağladıklarını ve sağlayacaklarını aktaran Gülbahar Şahin Özbek, “Buraya dün akşam da geldik. Mama, bez, ıslak mendil yardımı yapmıştık. Bugün de çocuklarımın isteği üzerine kıyafet, mont ve battaniye getirdik. Gönlümüz orada. Çok kötü bir olay yaşandı. Çok üzücü ama biz Türk milletiyiz. Bunun da altından her türlü kalkarız. Çünkü biz milli mücadele ruhu olan bir ülkeyiz. Asla yıkılmayız, kimse bizi yıkamaz. Hava çok soğuk. Bu yüzden mont, battaniye topladığımız kadar yardım yapıyoruz.

Arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Herkes buraya yardım getiriyor şu an. Çok fazla yoğunluk var. İnsanlar çok duyarlı. Kimse birbirini kırmadan, incitmeden işleri hallediyor. Yardımlarımız her zaman devam edecek. Mesaj yoluyla da yardım yapacağız. Bu ay biz ne yiyorsak onlara da buradan yetiştireceğiz. Eminim herkes yardım yapıyordur. Herkes elinden geleni yapıyor, ben buna inanıyorum.” dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Gönüllü olarak çalışan ve yardım yapan Kudret Üresin ise, şu şekilde konuştu; “Burada yardım için bulunuyorum. Kötü, üzücü bir olay yaşandı ama birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bütün halkımızın yardım etmesi gerekiyor. Ayakkabı, kıyafet ve nakit yardımında bulundum. Uzak da olsak elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tedarik alanında da yardımlarımı sürdürüyorum. Bütün halkımızın bir şekilde buraya gelmesini öneriyorum. Zaten vatandaşımız yeterli duyarlılığı gösteriyor.”

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri