Konya'da soykırıma isyan yürüyüşü!

Konya’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aksa Tufanı'nın 1'inci yıldönümünde "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlendi. Binlerce Konyalının katılımıyla Gazze’ye dualar edilirken, İsrail soykırımı lanetlendi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Filistin'e Destek Platformu organizesinde Aksa Tufanı'nın 1'inci yıldönümünde "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Ahmet Kuzu'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Filistin ve Türk bayrakları yan yana dalgalandı. Binlerce Konyalının katılımıyla Gazze’ye dualar edilirken, İsrail soykırımı lanetlendi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ve Filistin Destek Platformu tarafından organize edilen mitingde, Filistin halkı için Konya’da tek yürek olduklarını belirten Mustafa Nokta, ”Vicdan sahibi değerli Konyalılar, bugün, dünyada eşine az rastlanır bir ittifakla toprakları soluk soluğa, halk yok edilen Filistinli kardeşlerimize destek olmak, yaşanan soykırıma isyan etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu soylu eylem ve yapılan insanlığın yok olmasına “ben de varım” diyerek, kardeşlere, insanlığa ve tarihe karşı olmaya yerine gelen duyarlı hemşerilerimize teşekkür ederiz.

İsrail, dünyanın başına gelmiş en büyük felaketlerden biridir. Yüz yıldır belli aralıklarla devam eden işgal eylemleri nedeniyle, sabıkası soykırımlarla dolu olan İsrail özellikle son 1 yıldır Filistin’de soykırım suçunu en ağır şekilde işlemektedir. Soykırım suçunu en ağır bir şekilde işleyen İsrail; kadın, çocuk, yaşlı, genç, sağlık çalışanı, gazeteci demeden insanlığı katletmektedir. Uluslararası örgütler bu soykırımı engellemedikleri gibi aksine destek sağlıyor. AB ülkeleri İsrail’e silah ve para desteğinde bulunurken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail terör örgütünün dokunulmazlığını tescilleyen bir rol üstlenmiştir. Uluslararası ilişkilerde "İsrail istisnacılığı” denilen bir tutum sergileniyor. Katilleri en çok cesaretlendiren durum ise İslam ülkelerinin yaşananlara seyirci kalması, ortak bir duruş sergileyememesidir. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeleri halklarının beklentilerine uygun önemli bir adım atmamış, katliama seyirci kalarak bu vahşetin büyümesinde pay sahibi olmuşlardır. Batılı yönetimlerin iş birliği, İslam ülkelerinin sessizliği krizi vahim bir duruma doğru sürüklemiştir.

Buna rağmen uyanan küresel vicdan, insanlığın umudu olmuştur. Artık herkes anlamalı ki; İsrail sorunu, dünyanın kayıtsız kalamayacağı insani ve vicdani bir sorundur. Yüz yıldır yaşananlar göstermiştir ki, İsrail uluslararası vicdanda yargılanıp mahkum olmadıkça bu sorun gerçek anlamda çözülemeyecektir. Aksa Tufanı Operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz bırakılmış Filistin halkının insani çırpınışını temsil etmektedir. Şehit Ahmet Yasin’in dediği gibi, ‘Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de öldürüyorlar’. Biz direnmeyi seçtik diyen Filistin halkının meşru temsilcisi Hamas, işgal, soykırım ve katliamlara karşı direnişe öncülük etmektedir. 1 yıl önce Aksa Tufanı'nı başlatan Hamas direnişin resmi sembolüdür. Kanlı saldırılar şimdi Filistin'den Lübnan'a sıçradı. Siyonist rejimin bu tavrı bölge ülkeleri için bir tehdittir. Ateşin yakında Türkiye'ye ulaşacağı yani tüm dünyaya yayılacağı unutulmamalıdır. Hepimizin insani ve vicdani sorumluluğu var. Filistin'e abluka uygulayan Mısır ve Ürdün derhal ablukayı kaldırmalı, İslam ülkeleri İsrail ile ticari bağları tamamen koparmalıdır. İsrail devlet değil terör örgütüdür” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN İÇİN DUA EDİLDİ!

Mevlana Meydanına kurulan ekrandan Halid Meşal'in video mesajı izlendi. Konya'daki Filistin'e destek buluşması dua ile sona erdi.

GAZZELİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYOR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim 2023'te başlatılan Aksa Tufanı harekatı ile Filistin'den İsrail'e binlerce roket gönderildi. Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. Savunma operasyonu olarak başlatılan Aksa Tufanı, Filistin için dirilişin meşalesi oldu. Siyonistlerin kanlı saldırılarına rağmen pes etmeyen, geri adım atmayan Filistinli Müslümanlar ailelerini, evlerini kaybetse de direnişe devam ediyor.

Konya Haberleri