Konya’da kuruldu, tamamıyla globale hitap ediyor

Konya’da düzenlenen asansör fuarının 200’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştiğini belirten SRL Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlayan Konya’nın bu fuarla birlikte önemli gelir elde edeceğini söylerken fuarların kitlesel kazanç sağladığını dile getirdi.

Konya’nın asansör sektöründe kendini kanıtladığını vurgulayan SRL Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, “Konya’da asansör fuarının yapılmaması gibi bir durum olamaz. Çünkü Konya, asansörde kendini kanıtlamış bir şehir. Tarım ve sanayi şehri ama aynı zamanda asansör imalatçıları şehri. Türkiye’yi geçtik, dünyada Konya’yı görmeden asansör alımları yapmayan çok sayıda firma bulunuyor. Dünyada bu sektörde Konya algısı oluştu. Bu anlamda da Konya’da asansör fuarının yapılması çok doğru bir karar. 4 hol, 200’ü aşkın asansör firması olarak katıldık. Buna doğru orantılı olarak da ziyaretçi bekliyoruz. Ülkemizde şu anda yaşanan İşin durağanlığı noktasında böyle bir fuarın gerçekleşmesi fayda sağlayacaktır.” dedi.

‘ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİ YAPILACAK’

Fuarda önemli iş birliklerinin yapılacağını kaydeden Mustafa Karakuş, “Sektörümüz şu anda vasat durumda. Normalde çok hareketliyiz ama şu anda enflasyondan kaynaklı yavaşlama var. Tam böyle bir zamanda böyle bir fuarın yapılması önem arz etti. Bu sebeple insanlar da ilgi gösteriyor. Beklentilerimiz vardı ama ortalama bir fuar olacak diye düşünüyorduk. Yoğun katılım oldu. Fuar boyunca önemli iş birliklerinin yapılacağını düşünüyorum. Olacağına da inanıyorum. Çünkü insanlar artık iş yapmak ve hareketlilik olsun istiyorlar. İşimiz inşaata bağlı. İnşaat olmayınca da işimiz yavaşlıyor. Karabulutların bu fuarla dağılacağını düşünüyorum. İyi şeyler bekliyoruz, umutluyuz.” ifadelerini kullandı.

FUARLARIN GEREKLİLİĞİNE İNANIYORUZ’

Mustafa Karakuş, “Firmamız Konya’da kurulan ama tamamıyla globale hitap eden, fuarların gerekliliğine inanan bir marka. Ürünlerimizi fiyatsal bazda değil kalite anlamında pazarlamaya çalışıyoruz. Sektörde düzgün, kaliteli işler yapmaya çalışan, Türkiye’de ve dünyada satış yapan ve bu düsturda süreklilik sağlamaya çalışan bir firmamız var. Asansör sistemleri, yürüyen merdivenler, yürüyen yollar, engelli asansörleri gibi sektörümüzün tüm dalları bünyemizde mevcut. Kimini imal ediyoruz, kiminin distribütörlüğünü yapıyoruz. O şekilde devam ediyoruz.” dedi.

KONYA’DA DÜZENLENEN İKİNCİ BÜYÜK FUAR

Asansör fuarının Konya’nın ikinci büyük fuarı olduğuna dikkat çeken Mustafa Karakuş, “Konya’da zaman zaman irili ufaklı fuarlar düzenleniyor. Bunlardan en büyüğü tarım fuarı. Asansör fuarı ilk defa yapılıyor ama Konya’da yapılan tarım fuarının ardından ikinci büyük fuar oldu. Hem katılım olarak, hem metrekare olarak bu alanda tarımın ardından ikinci sıradayız. 4 holde stantlar açıldı. Tarım fuarında da 6 hol açılmıştı. İlk fuar olmasına rağmen 4 hol doldu. 200’ü aşkın firma katılım sağladı. Bu işin ne kadar ciddiye alındığını, Konya’nın asansör sektöründe ciddiye alınması gereken bir şehir ve sanayisi olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İKİ YILDA BİR YAPILMASI PLANLANIYOR

Konya Asansör Fuarı’nın iki yılda bir yapılmasının planlandığını dile getiren Mustafa Karakuş, “Bu organizasyonun içinde olmak, stant açmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İlkler çok değerlidir. İnsanın hayatında ölünceye kadar unutmayacağı anılardan bir tanesidir. Özellikle sanayicilerin böyle anıları olur. Konya’da da bu şekilde yapılması her zaman aklımızda olacak. Her zaman konuşacağız. İnşallah iki yılda bir Konya’da asansör fuarının yapılması planlanıyor. Gelecek yıl İstanbul’da, 2026’da da tekrar Konya’da inşallah yapılacak.” dedi.

ULUSLARARASI KATILIMCILAR BULUNUYOR

Mustafa Karakuş, “Konya’mızdaki fuarın uluslararası olma özelliği de var. Çin’den, Amerika’dan, İtalya’dan katılımcı firmalar oldu. Ziyaretçiler zaten dünyanın birçok noktasından geliyor. Güney Amerika’dan, Fildişi’nden, Afrika’dan, Orta Doğu’dan birçok yerden de misafirlerimiz geliyor. Büyük organizasyonlar şehirlere büyük kazançlar getirir. Asansör fuarında dört gün kurulum aşaması sürdü. Dört gün fuar olacak, İki gün de toplanması olacak. On gün boyunca Konya’ya ciddi anlamda maddi katkısı olacak. Su satan esnafından, oteline kadar şehrimize para bırakacak. İnsanlar eminim bizim gibi mutlu oluyorlardır. Fuarlar kitlesel kazanç sağlar.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konya Haberleri