Konya Şeker seçime gidiyor! İşte başkan adayları

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde, bu yıl yapılacak olan Mali Olağan Genel Kurul, yönetim kurulu kararı ile Seçimli Genel Kurula dönüştürüldü. Yayınlanan genel kurul ilanında, seçimli genel kurulun 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılacağı belirtildi. Başkan adayları da netleşmeye başladı.

Seçimler için resmi olarak yaklaşık bir buçuk yılın kaldığı Konya Şeker’de önemli bir gelişme yaşanıyor. Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi kulislerinde konuşulan Ramazan Erkoyuncu’nun bu sene yapılacak olan Mali Genel Kurulu, Seçimli Genel Kurula dönüştüreceği iddiaları gerçeğe dönüştü. Bugün yayınlanan genel kurul ilanında, seçimli genel kurulun 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılacağı belirtildi.

Arslan Üstündağ

ADAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi için kulislerde konuşulan başkan adaylarının fazlalığı dikkat çekiyor. Önceki Başkan Recep Konuk’un da aday olacağı ifade edilirken, mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu’nun göreve devam etmek istediği biliniyor. Geçtiğimiz haftalarda adaylığını açıklayan Arslan Üstündağ’dan sonra Ziraat Yüksek Mühendisi Servet Sarı ve Eski Taşpınar Belediye Başkanı Mehmet Taşpınar da resmi adaylıklarını açıkladı. Alaaddin Özçelik ve Seyit Yaşar Alemdar'ın da adaylıklarını kısa süre içinde açıklayacağı konuşuluyor.

Servet Sarı

KONYA ŞEKER’DE YENİ ATAMA

Seçim hazırlık sürecine giren Konya Şeker’de yapılan bir atama ise dikkat çekti. Eski Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ın Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun kararı ile Anadolu Birlik Holding’in icra kurulu üyeliğine atandığı bilgisi kamuoyunda konuşuluyor. Recep Candan, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Celal Candan’ın abisi olarak biliniyor.

Mehmet Taşpınar

GIDA SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ

Şu anda Konya Şeker’in bünyesindeki Anadolu Birlik Holding’in iştirakleri olan, Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Soma Termik Santrali, Kangal Termik Santrali, Panagro, Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikası, Etanol Fabrikası, Yem Fabrikası, Un Fabrikası, Panplast Fabrikası, Altınekin Yağ Fabrikası, Beta Tohum başta olmak üzere onlarca başka iştirak bulunuyor. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine seçilen başkan ise bütün bu iştiraklerde tam yetkili konumda oluyor. Konya Şeker, Torku markasıyla da gıda sektöründe söz sahibi olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Konya Haberleri