Konya İmam Hatip Lisesi temeli atılıyor

Konya’nın köklü eğitim kurumlarından Merkez İmam Hatip Lisesi, modern bir binaya kavuşuyor. Son depremlerde hasar aldığı için yıkılan okulun yerine yapılacak olan 64 derslikli yeni yapı için 4 Ekim Cuma günü temel atma töreni düzenlenecek.

Konya’nın manevi mimarlarından merhum Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi ve şehrin ileri gelenleri tarafından temeli 29 Ekim 1951’de atılan Konya İmam Hatip Lisesi (Merkez İmam Hatip) yenileniyor. 72 yıl boyunca binlerce öğrenci mezun eden ve Konyalıların yaşamında çok özel bir yeri bulunan lisenin, 6 Şubat’ta gerçekleşen Hatay depremleri sonrasında yapılan kontrollerde kolonlar ve duvarlarda hasar olduğu gözlemlenmişti. Binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararının ardından harekete geçildi ve lisenin yıkım çalışmaları tamamlandı. Şehirde pek çok siyasetçi, iş insanı ve akademisyeni yetiştiren okulun yeni binası; 20 bin 113 metrekare alanda toplam 5 kat olacak şekilde 64 derslikten oluşacak.

Okulun kapalı alanı içerisinde spor salonu, konferans salonu, sahne ve kulis, fizik, kimya ve bilgisayar alanı için 10 laboratuvar yer alacak. Dış cephesi tuğla kaplama olacak okul, iç avlu, fuaye alanları, büyük bir kütüphane içeren modern bir eğitim kompleksi olarak inşa edilecek. Türk Anadolu Vakfı ve Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak olan Konya İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreni 4 Ekim Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek. Törenle birlikte, Konya’nın eğitim tarihindeki önemli bir yapı yeniden hayata kazandırılacak.

‘BİR TUĞLA DA SEN KOY’ KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Konya tarihinin önemli hafızalarından birisi olan söz konusu okulun yeniden yapımı için ise Türk Anadolu Vakfı ve Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, tarafından “Bir Tuğla da Sen Koy” adlı bir bağış kampanyası başlatılmıştı. Okulun yapımı için, bağış kampanyasına destekler de devam ediyor.

CUMA GÜNÜ TEMELİ ATILIYOR

Cuma günü saat 11.00’de gerçekleşecek temel atma törenine tüm Konyalıları davet eden Türk Anadolu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Konya’mızın göz bebeği, Türkiye’nin en önemli okullarından biri olan Konya İmam Hatip Lisesi’ni yeniliyoruz. Bu çerçevede kurduğumuz Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Türk Anadolu Vakfı ile birlikte bir heyet oluşturduk. Yaklaşık 8 aydır okulun yenilenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle okulun sıkıntılı halini göz önüne alarak sıkıntılı binaların yıkımını gerçekleştirdik. Sonrasında gerekli yasal izinler alındı. Kullanımı bize ait olan arsada planlama yapıldı. İnşallah bu Cuma temelini atacağız. 20 bin 113 metrekarelik bir alanda inşa edilecek okulumuz için Konyalı hayırseverlerin katkısıyla bu işi birlikte, el ele çözmeye çalışacağız. Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyasına herkesin katkısını bekliyoruz. Cuma günü de temel atma törenimize saat 11.00’de tüm Konyalıları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya Haberleri