Konya hanedanları ayağa kaldırıldı! Dünyaya duyurulacak

Konya’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2017-2023 yılları arasında tamamlanan, Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi’nin sonuçlarını değerlendirmek ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla düzenlenen panel Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2017-2023 yılları arasında tamamlanan, “Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi (Tasnif, Tedvin, Teçhiz, Tekfin, Adli Bilimler, Osteoarkeolojik İnceleme, Yeniden Yüzlendirme, 3D, Uygulamalı Heykeltıraşlık ve Sergileme)’nin sonuçlarını değerlendirmek ve kamuoyuyla paylaşmak amacıyla, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü katkılarıyla düzenlenen panel; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın teşrifi ile gerçekleştirildi.

‘7 YIL SÜRDÜ’

Çalışmanın 7 yılda tamamlandığını ifade eden Konya Kültür ve Turizim Müdürü Abdüssettar Yarar, “Bu çalışmayı 7 yıl boyunca kadim Konya hanedan türbesindeki naaşların projesi 6 aşamada tamamlanmıştır. Projenin bütün aşamaları, bilimsel sonuçları sergi için yapılan uygulamaları ve sergileme çalışmalarının bilgileriyle yetkili kurumların görüşlerini içeren ayrıntılı raporlar, devlet arşivleri için hazır edilmiştir. Sergideki bilimsel veriler işlenerek Selçuklu hanedanlarının silikon heykelleri oluşturuldu. Darülmülk salonda bu sergi için desteklerini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey'e ve ekibini teşekkürlerimi iletirim. Bu çalışma vesilesiyle hayırlarla anılalım. Çünkü hayırla alınmak sonsuz bir ömürdür.”

‘ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMA’

Başarılı bir çalışma yapıldığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Çok önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Sergiyi tüm milletimize de göstereceğiz. Dünyaya tanıtacağız. Bu çalışmalar sürekli takip edildi. Tarih ve kültür açısından oldukça önemli. Konya’nın, Türkiye’nin kültürünün ve turizminin gelişmesi adına çok başarılı bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konya Haberleri