Konya Büyükşehir'e liyakat teşekkürü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 200 İtfaiye Eri istihdam edecek. Büyükşehirin itfaiye eri alımında İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olma şartlarını eklemesi kamuoyunda liyakat sahibi kişilerin işe alınması açısından memnuniyetle karşılandı.

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Koca, Konya Büyükşehir'in itfaiye eri alımıyla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getirerek yayımlanan ilanın Sivil Savunma ve İtfaye bölümlerine verilen önemin büyük bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Üniversiteler arası arama kurtarma yarışmasında Türkiye birinciliği

"Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü olarak Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2018 yılından bu yana her yıl 40 öğrenci kontenjanı ile yüzde yüz doluluk oranına sahip, her geçen yıl ÖSYM yerleştirme puanını yükselten, alanında uzman öğretim elemanlarıyla öğrencilerimize eğitim öğretim alanında bilgi, beceri ve deneyimlerini aktaran kadrolarımızla Üniversitemize katkı sağlamaya devam ediyoruz." diyen Koca,
AFAD Türkiye geneli üniversiteler arası arama kurtarma yarışmasında doğada arama kurtarma (GPS ile arama kurtarma) alanında Türkiye birinciliği, AFAD Afetlerde Farkındalık Alanında Kısa Film Yarışması’nda Türkiye 6’ncılığını elde ettiklerini söyledi.

Koca, Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulunun diğer üniversitelerdeki bölümlerden ayıran özellikleri olduğunu ifade etti.

Koca, bu özellikleri şöyle sıraladı:

1- Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Üniversitemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğrencilerimiz Türkiye’nin en iyi itfaiye uygulama eğitim merkezi olan Konya Sancak İtfaiye Merkezinde haftanın 2 günü alan derslerinde uygulamalı eğitim alarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerinin gelişimine katkı sağlıyorlar.
2- Konya AFAD’da alınan gönüllük, farkındalık uygulamalı eğitimleri
3- Konya Organize Sanayi İtfaiyesinde Sanayi Yangınları eğitimleri, tehlikeli kimyasallar üzerine uygulamalı eğitimler
4- Türkiye’de ilk olan, sadece bölümümüz öğrencilerinin aldığı, Millî Savunma Bakanlığına bağlı askeri düzeyde uygulamalı KBRN eğitimleri
5- Sivil toplum örgütleri ile iş birliği hâlinde yapılan ortak proje, seminerler
6- Bölümümüzde birçok sosyal ve kültürel faaliyetler
7- Bölümümüz bünyesinde kurulan öğrenci topluluğumuz (Selçuk Üniversitesi Afetlerle Mücadele Topluluğu SÜAT)
8- Uygulamalı sualtı arama kurtarma eğitimleri
9- Havuz, göl ve denizlerde dalış eğitimleri

Kadınhanı Faik İçil MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı uzmanlık gerektiren bu birimlere verilen eğitim ile itfaiye teşkilatının ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterlilik ve yetkinlikte bireyler yetiştiriyor. Yangınla mücadelede gelişen teknoloji ile birlikte bu alanda eğitimli kişilerin istihdam edilmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacak ve mesleki alanı daha da geliştirecektir. Öğrencilerimiz bizim birinci önceliğimiz. Onlara, geleceğin dünyasında sıkıntı yaşatmayacak ve zamanının gerisinde bırakmayacak bir eğitim sunmak ise bizim gelecek nesle borcumuzdur.

Tebrik mesajı

İlanla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Abdullah Koca şu ifadelere yer verdi:

Konya Büyükşehir Belediyesi, yayınladığı ilan Sivil Savunma Ve İtfaye bölümlerine verilen önemin büyük bir göstergesidir. Türkiye geneli diğer belediye alımlarına örnek olacak başarılı bir ilana imza atmışlardır. Liyakat, işi ehline bırakma düsturunda hareket eden başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey'e, Konya İtfaye Daire Başkanımız Sayın Cevdet İşbitirici Bey'e, itfaye müdürlerimize ve amirlerimize bölümüm ve üniversitem adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Konya Haberleri