Kaybedenler koltuğunda oturmamalı!

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Konya’da 8. Olağan Kongre süreci devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Akören, Güneysınır ve Ereğli kongreleriyle başlayan süreç; bu hafta sonu da Kadınhanı ve Ilgın ilçeleriyle devam etti.

Diğer siyasi partilerin aksine daha huzurlu ve kavga ortamından uzak bir şekilde kongrelerini gerçekleştiren AK Parti’de bazı ilçelerde değişime gidilirken bazı ilçelerde de mevcut kadrolarla yola devam ediliyor.

Konya’da da süreç bu şekilde işliyor.

Kongreden önce bazı ilçelerde değişikliğe gidileceğini konuşmuştuk. Bu konuda bizim de kulağımıza gelen bazı kulis bilgileri var.

Konya merkez ve uzak ilçelerin bazılarında değişim olacağını, bazı ilçelerde ise kafaların hala karışık olduğunu duyuyorum. Bugün merkez ilçelere dair birkaç bilgi verdikten sonra uzak ilçelerle ilgili kulağıma gelenleri aktarayım istiyorum.

****

Meram’dan başlayalım o zaman.

2018 yılından bu yana AK Parti Meram İlçe Başkanı olan Mustafa Dolular başarılı bir dönemi geride bıraktı. Meram tarihinde ilk defa üst üste 2 kez başkan seçilen Mustafa Kavuş’un bu başarısında AK Parti Meram Teşkilatı’nın da payı büyüktü. Mustafa Dolular’ın bu başarılı sürecini noktalamak istediğini duydum.

Kulislerden gelen bilgilere göre Başkan Dolular’ın iş yoğunluğu nedeniyle göreve devam etmemeyi düşündüğü söyleniyor. Hatta aldığım bir duyuma göre Başkan Dolular yönetim kurulu ile helalleşmiş.

****

Karatay’da ise Mehmet Genç 2014 tarihinden bu yana AK Parti Karatay İlçe Başkanlığını yürütüyordu. Teşkilat başkanı olduğu süreçte Konya’da merkez ilçeler içinde AK Parti’ye hep rekor kırdıran Başkan Mehmet Genç ise 3 dönem kuralına takılıyor. Karatay’da olası bir değişimin ardından Mehmet Genç’in yerine kimin atanacağı ise henüz muamma.

****

Merkez ilçeler içerisinde en yeni başkan diyebileceğimiz Asım Ceyhan’ın ise Selçuklu İlçe Başkanlığı görevine devam etmesini bekliyorum. Geçtiğimiz seçimlere kısa bir süre kala göreve atanan Ceyhan’ın, Selçuklu İlçe Teşkilatında yönetim kurulunda yenilemeler yaparak yoluna devam edeceği konusunda bilgiler var.

****

Merkez ilçelerdeki tabloyu aktardıktan sonra birkaç uzak ilçeye de değinmeden geçemeyeceğim.

AK Parti’nin Konya’da rekor oy oranına ulaştığı Altınekin, son seçimlerde iyi bir sınav vermedi. Yerel seçimlerde Altınekin Belediye Başkanı Adayı olarak Agah Yılmaz’ı gösteren AK Parti, Yeniden Refah Partisi’nin gerisinde kalarak belediyeyi Fatih Orhan’a kaptırmıştı. Seçimlerden sonra sosyal medyada açıklama yapan Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Ersoy, göreve devam etmeyeceğinin sinyallerini vermiş ancak sonra bu kararından vazgeçmiş gibi bir görüntü vermişti.

Ben kulislerden AK Parti’nin Altınekin’de de bir değişime gideceğinin duyumlarını aldım.

Öte yandan Altınekin’le ilgili bir parantez daha açmak istiyorum.

Yeniden Refah Partisi’nden istifa edip yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıklayan Altınekin Belediye Başkanı Fatih Orhan, 3 gün önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret ederek ilçeye yapılması planlanan yatırımlar hakkında istişare etti.

Fatih Orhan’ın yakın zamanda AK Parti’ye geçeceğini şimdiden söylemiş olayım.

****

Seçimler öncesi yapılan anketlerde AK Parti’nin rahat göründüğü ama sandık sonuçlarıyla adeta ters köşe yaptığı Cihanbeyli’de de ilçe başkanı Büneyye Ekinci görevden affını istemişti. Yarım asır sonra CHP’ye kaptırılan Cihanbeyli’de bence Ekinci en doğru olanı yapmıştı.

Zaten olması gereken de o değil mi? Kaybeden koltuğunda oturmaya devam etmemeli. Kaybeden zaten başarısız bir sınav vermiştir ve daha fazla görevine devam etmemelidir.

AK Parti’nin bence kaybedilen bütün ilçelerde değişime gitmesi gerekir. Olması gereken budur.

****

Siyaseti futbola nasıl bağladın demeyecekseniz; tıpkı seçim kaybeden ilçe başkanları gibi maç kaybeden teknik direktörler de koltuk işgal etmemelidir. Ali Çamdalı’nın akıbetini de bu hafta görürüz diye bekliyorum.