BAŞAKŞEHİR'İN NÜFUSU NE KADAR?
2022 yılı nüfusuna göre İstanbul'un en kalabalık 10. ilçesi konumunda bulunan Başakşehir'in toplam nüfusu 514 bin 900 kişi olarak dikkat çekti. Bu kişilerin 258 bin 573'ü erkek, 526 bin 327'si ise kadın nüfus olarak kayıtlara geçti.
2014 YILINDA KULÜBÜN ADI BAŞAKŞEHİR OLDU
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, 1990 yılında dönemin İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulan ve 2014 yılının Haziran ayına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet göstermesinin ardından, 4 Haziran 2014 tarihinde belediye bünyesinden ayrılıp faaliyetlerine futbol kulübü olarak devam etme kararı alarak ismini İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak değiştirdi. Kulüp maçlarını İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yer alan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynayan Başakşehir, 2019-20 Süper Lig sezonunda tarihinde ilk kez lig şampiyonu oldu.
OKAN BURUK İLE ŞAMPİYON OLDU
Başakşehir Futbol Kulübü, isim değişikliğinin ardından 2014 yılında Teknik Direktör Abdullah Avcı ile anlaşmaya vardı. Avcı, 2019'a kadar takımı çalıştırdı. Tecrübeli hoca ile yollarını ayıran Başakşehir'de takımın başına getirilen Okan Buruk, Başakşehir'e ilk şampiyonluğunu yaşattı. 2019-2021 yılları arasında görev yapan Okan Buruk'un yerine 2021'de Aykut Kocaman getirilirken, aynı yıl içinde Kocaman ile de yollar ayrılıp Emre Belözoğlu takımın başına geçti. Son olarak Belözoğlu ile de yollarını ayıran Başkaşehir, 2023 yılında Çağdaş Atan'ı takımın başına getirdi.
BAŞAKŞEHİR HAKKINDA
İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan, 2008 yılında ilçe statüsü elde eden Başakşehir; Eyüp, Arnavutköy, Esenler, Sultangazi, Avcılar, Bağcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece ile komşu bir ilçe. TEM otobanıyla ulaşımın yanı sıra ilçeden Kartal’a dek raylı sistemlerle gidip gelmek mümkün. Dünyanın sayılı stadlarından biri olarak gösterilen ve UEFA'nın 5 yıldızlı stadları listesinde bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı ile içme suyu üretmek amacıyla inşa edilen Sazlıdere Barajı ilçede yer alıyor. Hafta içi yoğunluğundan kaçmak isteyenler için ideal olan Bahçeşehir Göleti, ülkemizin de ilk ve en büyük suni göleti özelliğini taşıyor. Bunun dışında ilginizi çekebilecek diğer yerler ise şunlar: Resneli Niyazi Bey Konağı, Başakşehir 5. Etap’ta bulunan ve alışveriş merkezi, yürüyüş yolları, kafeleri ile modern bir sosyal yaşam alanı olan Başakşehir Sular Vadisi, fıstık çamları altında yürümek, doğayla iç içe olmak isteyenler için Şamlar Tabiat Parkı, tarihi Azatlı Baruthanesi, 2001 yılında 1. Derece Arkeolojik-Doğal Sit Alanı ilan edilen Yarımburgaz Mağaraları ve Şamlar Deresi üstündeki Şamlar Bendi.