İFTAR BAHANE SOHBET ŞAHANE

Sami Gediz

Ramazan’ın manevi havası Konya’da güzel bir şekilde yaşanıyor. Özellikle iftar sofralarında dostlar bir araya geliyor, güzel sohbetler oluşuyor. Ramazan birlik ve beraberliğe vesile olan bir ay. Bereketiyle, huzuruyla geliyor her sene. Gazeteciler bu programlarda, davetlerde genellikle unutulmaz. Bizlerde elimizden geldiğince bu tür davetlere icabet etmeye gayret ediyoruz. Veli Tolu abimiz Orucun ikinci gününde iftarını gazetecilerle açmak istemiş, bizlerde davetine icap ettik.

İftara Konya Basınından yoğun bir katılım vardı. Veli Tolu, Yeni Şafak gazetesi İstanbul bürosundan da 2 gazeteci arkadaşı twitter aracılığıyla davet etmiş. Arkadaşlar davete icap ettiler. Sosyal medya’nın güzel yanlarından birini de bu şekilde görmüş olduk. Veli abi programı organize etmiş ama yan koltuklarını da sağlam doldurmuş. Yanında Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Kurmayları da vardı. Zaten iftarda yemek aranmıyor. 2 bardak su, 2 kaşık çorba insanın midesini de gözünü de doyuruyor. Bu tür organizasyonlarda, iftarlarda bir araya gelmek, özlem gidermek amaçlanıyor. Biz Veli abi ile fazla sohbet edemedik ama kendisini gayet heyecanlı gördüm. Uzun zamandır görüşemiyorduk. Biz heyecanını yitirmiş bir siyasetçiyi karşımızda beklerken, eskisinden daha canlı ve enerjik bir Veli Tolu’yu karşımızda buldum. Siyasette heyecan ve enerji her zaman olmazsa olmazdır. Veli Abi’de bunları gördük. Önümüzdeki dönem neler gösterir bilemeyiz. Kendisi adına olumlu gelişmelerde bizlerinde mutlu olacağına emin olsun. Buluşturma organizasyonundan dolayı kendisine teşekkür ederiz.

MEHİR İFTARDA BİR ARADAYDI

Yemeğin ardından hemen rotayı Konya Ticaret Borsasına çevirdim. Burada da Genç Mehir üyeleri arkadaşlarımızın yemeği vardı. Ev sahipliğini M. Akif Ak ve Serdar Önel kardeşim yapmış. Yemeklerine katılamadım ama iftar sonrası sohbete katılma imkânı buldum. Burada konuştuğumuz konu aslında çok önemliydi. Ramazan ayında camilerde Kuran-ı Kerim okuması veya imamlık yapması için tutulan hocalara verilen değeri konuştuk. Belediyelerimiz bir sanatçıyı getirtebilmek için milyonlarca parayı harcarken, bir hocaya 250 lirayı çok görüyormuş. Bu gerçekten çok üzücü bir konuydu. Dinimizi bize anlatan, yaşamamıza sebep olan muhtereme para verirken hesap yapan belediyelerimiz, dinimize, aslımıza, toplumumuza uymayan sanatçıları getirtebilmek için Milyonları gözleri kapalı veriyorlar. Bu hocalarımıza yüksek para versekte gidip din için harcayacağını, hizmet için harcayacağını hepimiz bilebiliriz, tahmin edebiliriz. Allah yolunda adım atan kişiye vesile olmak yerine köstek olan Belediyeleri kınıyorum. Diğer konu ise küçük esnafın hali. Günümüzde küçük esnaf kırılıyor. Durumları iç açıcı değil. Bu kötü duruma dur demek gerekiyor. Aylık ödemesi 10 ile 50 bin TL arasında olan esnafların gün geçtikçe çöktüğünü görebiliyorum. Bunun için acil bir eylem planı hazırlanarak faaliyete geçirilmelidir. Buradaki sohbetimizde önemli detaylar ön plana çıkmış oldu. Genel Başkan Mustafa Özdemir ile her zamanki gibi 2014 Konya’sını konuştuk. Genç Mehir Başkanı Cengiz Çivi ve ekibiyle beraber sohbet etmek çok keyifli. Kendilerine teşekkür ediyorum.

MADDE BAĞIMLILARI REHABİLİTE EDİLİYOR

Konya özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda iyi bir ilerleme kaydetmiş. Yeni projelerle kullanıcıları rehabilite uygulamaları devam ediyor. AMATEM’e ilgi çok yoğunmuş. Emniyet Müdürlüğümüz MEVKA destekli proje ile lise ve üniversite öğrencilerine seminer düzenlemiş, 47 madde bağımlısı ve bunların 115 yakınına terapi uygulamış. 3 yıl içerisinde uyuşturucu satışı yapan 703 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Halkımızda duyarlılığını bu konularda göstermelidir. Özellikle okul önlerinde bu tür uyuşturucu madde satanı, temin edeni ihbar ederseniz, gelecek için bir adım atmış olursunuz, orada bir fidanın solmasını önlemiş olursunuz. Gelin el birliği yapalım, fidanlarımız solmasın…