Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi dünyaya açıldı… Avcılar Huğlu’yu gözüne kestirdi

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde faaliyet gösteren Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Türkiye'nin savunma sanayi ihracatına büyük katkı sağlıyor. 70 farklı ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Yurtiçi Satış Sorumlusu Selçuk Demirel, "Üretimlerimizin yarısından fazlası Amerika’ya ihraç ediliyor" dedi.

Firmalarının kuruluş hikayesini anlatan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yurtiçi Satış Sorumlusu Selçuk Demirel, "Huğlu Av Tüfekleri firmamızın tarihi birinci dünya savaşına dayanıyor. Birinci dünya savaşında Mustafa isminde büyüğümüz askere gidiyor. Savaşa katılıyor. Orada el zanaatlarıyla uğraştığı için kendisine silah kademede görev veriliyor. Üstün başarısından dolayı Mustafa Çavuş unvanını alıyor. Beldeye döndükten sonra eşine, dostuna, akrabasına böyle bir iş öğrendiğini ve onlarla da paylaşmak istediğinden bahsediyor. Tamirle başlayan süreç daha sonra üretimle devam ediyor" ifadelerini kullandı.

60 YILDIR KURUMSAL FİRMA

60 yıldır kurumsal yapıyla hizmet verdiklerini dile getiren Selçuk Demirel, "1962 yılında, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifleri çatısı altında kurumsal bir yapıya bürünüyoruz. Şu anda 70 farklı ülkeye ihracatımız mevcut. 80 farklı ülkeyle iletişim halindeyiz. Üretimlerimizin yarısından fazlası Amerika’ya ihraç ediliyor. Giderek artan bir müşteri portföyümüz bulunuyor.

Üretimlerimiz; Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde yapılıyor. Konya'ya 120 kilometre, Beyşehir'e ise 33 kilometre uzaklıkta bir taşra mahallesi. Antalya il sınırında bulunuyor. Şu anda yivli yivsiz av tüfeği grubunda ve PCP havalı tüfek grubunda yeni olarak tabanca ve makineli tabanca ürün grubunda faaliyet gösteriyoruz. Böylelikle de dünyadaki en geniş ürün yelpazesine ve en geniş opsiyon seçeneğine sahip firmayız" dedi.

'MÜSİAD'IN ÜSTÜN BİR GÜCÜ VAR'

MÜSİAD'ın İstanbul TÜYAP'ta düzenlediği EXPO'ya katılım sağladıklarını ve fuarın verimli geçtiğini belirten Selçuk Demirel, "MÜSİAD EXPO fuarından bahsetmek gerekirse, bir STK olarak MÜSİAD'ın üstün bir gücü var. Çok farklı yabancı ülkeden ve ülkemizden katılımcılar oldu. Tedarik zincirleri yönetimleri , B2B görüşmeleri gibi farklı görüşmeler gerçekleştirildi. Herkes de bu durumdan mutlu. Ticari, kültürel ve dostluk anlamında çok iyi yol kat edildiği kanısındayım. Bizler de görüşmeler yaptık. Sektörel olarak sıcak satış değil de uzun görüşmeler sonucunda netice alabiliyoruz. Burada da birçok ziyaretçiyle ticaretlerimizin temellerini atmış olduk" ifadelerini kullandı.

'BİRÇOK SEKTÖRLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ'

Karma fuarda yer almanın avantajlarından bahseden Selçuk Demirel, "Bir sektörde faaliyet gösteriyor olabiliriz ama birçok sektörle de iletişim halindeyiz. Örneğin; namlumuzu yaparken çelik üreticisiyle, kundağımızı yaparken ahşap üreticisiyle görüşmekteyiz. Hal böyle olunca da birçok sektörden katılımcının yer aldığı fuarda bulunmak bizim için de güzel oldu" dedi.

HER ZAMAN YERLİ VE MİLLİ

Firmalarının her zaman yerli ve milli olduğunu kaydeden Selçuk Demirel, "Huğlu olarak her daim yerli ve milli olma gayesi içerisindeyiz. Ülkemizin 2023 hedefleri için bizler de elimizden geleni yapacağız. Gücümüz yettiğinde her türlü desteği sağlamaya hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

• HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri