Her zaman böyle olmaz

Ufuk Kendirci

Bir uçağın kaza yapması tahmin edildiği gibi ufak detaylarda değil, üst üste gelen pilotaj hatası veya mekanik büyük arızalardan dolayı olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım. Çünkü ufak bir hata değilmiş büyük kazaların sebebi üste üste gelen yanlış karar ve hamleler… Konyaspor, Eyüpspor karşısında birçok yanlışı ısrarla yapmasına rağmen maçı kazanmayı başardı.

Maçın başında Melih’ın sararmasıyla rakip orta sahayı elini kolunu sallayarak geçti. Buraya önlem alınmadı. Neden olduğunu anlamadığım şekilde Pedrinho sol kanatta uzun süre oynadı. Orijini sol açık olan Yusuf’un o bölgede oynamaması demek hem sol kanadın aksaması demek hem de Pedrinho’nun işlevselliğini azaltmak demek. Son hata da yüzde 75 topu Eyüpspor’a vermek oldu. Galibiyete bu kadar ihtiyaç varken topu istemiyoruz size ön alanda baskı yapacağız demek fazla cesur bir hamleydi.

Peki maç böyle mi kazanıldı, hayır. Yusuf’un oyuna girer girmez katkı sağlaması ve son dakikada Aleksic’in olağandışı vuruşuyla 3 puan geldi. Yani tahtaya çizilmiş ataklardan gelmedi. Kayserispor- Sivasspor ve Trabzonspor maçlarından alınması gereken ekstra +3 puan Samsun ve Eyüp maçlarında kötü oyuna rağmen geldi. Böyle eğrisi doğrusuna geldi. Ama bu oyun her zaman yetmez. Ara sonrası yeni şeyler söylemek gerek.

Hakem konusuna girmeyecektim ama 1-2 bir şey söylemem lazım. Klasmanı düşürülen Ofsaytımcı Erkan Özdamar zumba hareketleriyle neden penaltı verilmediğini açıklasa da herkes penaltıyı es geçtiklerini biliyor. Belki bir hocanın kaderiyle oynayacaklardı. Süper Lig seviyesinde olmadığı gerçek.