Hepinize iyi haberlerim var

Seyfullah Koyuncu
Tam kapanma sürecini geride bıraktığımız haftanın tam ortasından herkese merhaba.
 
Kısmen de olsa normalleşmeye ve sosyalleşmeye başladık artık. Kısıtlamalardan muaf olanlar işine ve aşına bakmaya başladı. Kısıtlamalar nedeniyle mağdur olanlar ise dört gözle 1 Haziran’ı bekliyor.
 
Hepimiz aç-kapa-aç-kapa-aç-kapa sürecinden epey bir yorulduk, psikolojimiz bozuldu aslında.
 
Ama iyi bir haberim var.
 
İzlenimlerime göre hepimiz biraz olsun ders almış gibiyiz. Tam kapanma sürecinde, şimdikinden daha fazla insan kalabalığı görüyordum sokaklarda ve marketlerde.
 
Sosyal medyada bol bol etkileşim alan “Şu tam kapanma bitse de herkes evine girse” tespiti hiçte boş bir espri değilmiş aslında.
 
Kısıtlama bitti, herkes evine girdi, rutinine döndü.
 
Geride bıraktığımız süreçlere göre kurallara bir nebze daha dikkat edildiğini müşahede ediyorum. Umarım nazar olmaz da yine savsaklayıp her şeyi berbat etmeyiz.
 
MARKETLERE HÜCUUUUUM
 
Şimdi burada fazla kilolarımızdan bahsedecek değilim ama tam kapanma süreçlerinde evde kaldığımız kadarıyla sürekli bir şeyler yedik, içtik. Doğal olarak gıda tüketimi haddinden fazla arttı.
 
Özellikle bayramdan önceki bir iki gün boyunca sanırım hepimiz marketlere hücum etmişiz. Bakkalda da marketlerde de bir ürünü ara ki bulasın. Raflara fare düşse kafası yarılır o derece.
 
Her şeyden ödün veriyoruz ama soframız gerçekten de kıymetli. Allah az verip aratmasın, çok verip azdırmasın, bizi tok gözlü insanlardan eylesin inşallah.
 
Dua ve temenniler kısmını geride bıraktıktan sonra asıl konuya geleyim artık.
 
KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK
 
Marketlerdeki olağan dışı bu yoğunluk, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyalılara verdiği pandemi destek paketinin 2.si nedeniyle yaşandı aslında.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, bayram öncesinde 31 ilçede; 12 bin 924’ü esnaf 94 bin 097 ihtiyaç sahibi vatandaşa 51 milyon 398 bin 210 TL destek daha sağladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın açıklamalarına göre, destek paketi kapsamında şu ana kadar yapılan yardım miktarı bu şekilde.
 
Marketlerdeki yoğunluğun sebebi de bu rakamlar.
 
Destekten yararlanan Konyalılar, bayram önü çoluğun çocuğun kursağı da bayram etsin diye gıda alışverişine yöneldi. Dolayısıyla birkaç gün içinde market ürünlerine 51 milyon liradan fazla bir talep fazlası oluştu. Diğer alışverişler de eklenince marketler adeta yok sattı.
 
Yani piyasanın bu derce hareketlenmesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük etkisi oldu.
 
Bu kampanya aslında sadece söz konusu market zincirine değil, diğer marketlere de yaradı. Çünkü alışverişin hareketlenmesiyle ucundan kıyısından herkes bir şeyler kazandı.
 
İşte dayanışma ve yardımlaşmada da Konya Modeli Belediyeciliğin farkı bu şekilde ortaya çıktı.
 
Birkaç tanıdığımın hem Başkan Altay’a hem de bu projeye katkısı olanlara duaları ve selamlarını buradan iletirken, bir de taleplerini eklemek istiyorum.
 
Belediyenin sosyal desteğinden faydalanmışlar ancak söz konusu market zincirinin raflarında ürün bulmakta zorlandıkları ifade ediyorlar. Kampanya süreci sona ermeden haklarını kullanmak istediklerini ve özellikle ayçiçek yağı ile kahvaltılık ürünleri bulmakta zorluk çekiyorlarmış.
 
Taleplerini dile getirmiş olalım…