Hedef kupa olmalı

Ufuk Kendirci

Konyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası serüveni başlıyor. İlk rakip 23 Elazığspor. Eşleşme sonrasında rakibin kuraya verdiği reaksiyona baktığımda heyecanlı ve mutlu olduklarını gördüm. Kupada ne kadar ilerleyebilirizden çok maçın heyecanını yaşayacak olmaları ve tanıtım gücünü düşündüğümde haklı olarak bir Süper Lig ekibiyle eşleşmeleri ev sahibini mutlu etmiş. Kısa bir bilgi paylaşayım. Mücadele tek maç üzerinden gidecek ve net takvim daha sonra paylaşılacak.

23 Elazığ’dan hedefinden Konyaspor’un kura hedefine gelecek olursak bu sezon en az çeyrek final hatta kura şansı olursa yarı final veya finalin bir şekilde hedeflenmesi gerektiğini düşünüyorum. Lig için makasın çok açıldığı bir gerçek. Ancak Anadolu kulüplerin birinci önceliği şampiyonluk veya Avrupa kupası olmadığı için “makas açıldı” cümlesini doğru ama söylemenin bahane olduğunu düşünüyorum. Yineliyorum Anadolu kulüplerinin hedefi zaten Şampiyonlar Ligi değil.

Anadolu’nun hedefi yalnızca ligde kalmak olmamalı. Konyaspor özelinde konuşsak da diğer takımları için de bağlayıcı bir konudan bahsediyorum. Konyaspor’un bu kadrosu ligde ilk 6 da, kupada altını çiziyorum kura şansı olması durumunda minimum çeyrek final görmeye yeterli bir kadrodan bahsediyoruz. İstanbul takımları bu turnuvaya mart- nisan aylarında şampiyonluktan koptuktan sonra alternatif olarak bakıyor. Umarım ve dileğim final aylarına gelmeden İstanbul takımlarıyla karşılaşmak ve elemelerini izlemek. Konyaspor bunu yapabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.