Kendisi de bir eğitimci olan Ali Akkanat ülkeye katkısının yanı sıra eğitim alanında yaptığı bağışlarla dua almaya devam ediyor. Beyşehir’li olan Akkanat kendi ilçesine ve Konya’ya çok sayıda okul, hastane yaptırdı. Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın açıklamasına göre Mevlana Müzesindeki restorasyonda da büyük emeği varmış. Müze içerisindeki birçok yenilikte katkısı olmuş. Eğitimin önemini en iyi bilenlerden birisi Ali Akkanat. Eğitim projelerinin yanı sıra sosyal sorumluluğa da çok önem veriyor. Konya’da eğitimi seven hayırlarını bu konuda yapan çok sayıda iş adamımız bulunuyor. Ahmet Haşhaş, Zeki Altındağ, Mehmet Ali Atiker, Recep Konuk gibi isimlerde eğitim ve sosyal sorumluluk alanında hayır yapmaya devam ediyorlar. Allah onlardan razı olsun.
HAREKETLİLİK BAŞLADI
11 ayın sultanı Ramazan ayı’nın yaklaşmasıyla Türkiye’nin her ilinde olmasa da Konyamız o atmosfere girdi. Şimdiden ramazan alışverişleri başladı. Bu alışveriş telaşesi normalinden daha tatlı oluyor. İnsanlar sahurda yiyecekleri şebitleri, yufkaları açıyor. Erişteler kesiliyor. Kimi gece yemekle sahur yaparken kimi ise kahvaltılıkla sahurunu yapıyor. Sonra gün içerisinde Allah için orucunu tutarak borcunu ödemiş oluyor. Ramazanlar birlik ve beraberliğe de vesile oluyor. Sahurda olmasa da iftarda insanlar birbirine misafirliğe gidiyor. Beraber iftar yapıyorlar. Bir birliktelik ortamı oluşuyor. Uzun zamandır görüşemeyen akrabalar, dostlar o sofrada bir araya gelebiliyor. Tabi iftar sofrasında da oruç tuttuk diye fazla yemeği kaçırmamak gerekiyor. Sonra belirli mide problemleri, kalp problemleri ortaya çıkabiliyor. Ramazan akşamları da Konyamızda bir başka olur. Gündüz oruçtan dolayı kendisini dış dünyaya kapatanlar, akşam serinliğinde şehirde gezinti yaparak, yediklerini eritmeye çalışıyorlar. Şehrimizin akşamlarına özel programlarla vatandaşların vakitlerini iyi değerlendirmesi sağlanmalıdır. Bu ramazanda da gündüz çok sıcak geçeceği için, sahurda susuzluk yapmayacak gıdalara yönelmek gerekiyor. Bazı ilaçlar satılıyor, ramazanda susuzluğunuzu giderir şeklinde reklam yapıyorlar, bu ilaçlara doktorlar inanmamamızı istiyorlar. Bir faydası olmuyormuş. Her sakalım var diyene hocam demeyin…
RAMAZAN HOCALARI TÜREYECEK
Birde ramazanda türeyen ve insanları yanlış yönde yönlendiren ramazan hocalarımız var. Zaten ramazan ayı başladığında tüm TV kanallarımız başımıza en iyi müslüman kesilirler. Gece gündüz demeden farklı yayınlar yaparlar. Bu programların tamamının manüpilasyon olduğunu düşünüyorum. Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Duş alırken su yutsak oruç bozulur mu? Gibi saçma sapan sorularla insanların kafalarını bulandırmaya çalışıyorlar. Bence Diyanet İşleri Başkanlığı TV’ler de din konusu ele alındığında kimin ekrana çıkacağından ve bu çıkacak kişinin dini bilgisinden emin olması gerekir. Bu konuda bir kısıtlama getirilmelidir. Saçma sapan görüşlü insanlar hocayım diye çıkarak vatandaşın kafasını karıştırıyor. Din konusu en hassas ve hata götürmeyecek bir konudur. Ekranda küçük bir yanlış bilgi ile insanlar yönlendirilse, bu hatayı yapan kişinin vay haline. Milyonlarca kişinin hakkına girmiş oluyor. Din konusunda 10 kere düşünüp 1 kere konuşulursa daha dikkatli ve seviyeli yayınların olacağına inanıyorum.