Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın, üç yıllık belediye başkanlığı görevi süresince ilçede hayata geçirdiği projeleri, birbirinden önemli yatırımları, yepyeni planlamalarını, bambaşka bir Karatay ortaya çıkarmasını her fırsatta söylüyoruz.
Hakikaten de Hasan Kılca, “Birbaşka Karatay” hedefiyle yola çıkıp “Bambaşka Karatay” ortaya çıkardı. Parklarıyla, sosyal konutlarıyla, spora ve gençliğe yaptığı yatırımlarıyla, rutin belediyecilik hizmetleriyle ve diğer tüm projeleriyle dikkat çekici bir başkanlık performansı ortaya koyuyor.
Karatay’da spora, eğitime, park ve bahçelere ve yapılan yatırımlarla ilçedeki en büyük eksiklikler bir bir gideriliyor. Mahalle kültürü oluşturuluyor, sosyal hayat canlanıyor, güvenlik ve güzellik algısı olumlu anlamda iyileştiriliyor.
Bunda da çok başarılı bir performans ortaya koyuluyor.
Karatay İlçesi, özellikle son 3 yıl içerisinde fiziki anlamda adeta kabuk değiştirirken, sosyal anlamda da büyük mesafe kat etti.
Belediyecilik anlamında çıtayı en yükseğe çıkaran Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın sadece fiziki anlamda çehresini değiştirmekle de kalmadı. İnsani anlamda da bir çehre ve anlayış değişikliğini başlattı.
Kırsal olarak nitelendirebileceğimiz Karatay halkı, Karatay ilçesindeki bu modernleşmeye ayak uydurdu. Sadece Karatay değil, Karataylılar da büyük bir dönüşüm yaşadı. Karataylılar son yıllarda ilçede ortaya çıkan modernleşmeden pek bir memnunlar. Kafe Karataylardan, yeşil kuşak parklardan, spor aktivitelerinden, kültürel etkinliklerden sonuna kadar faydalanıyorlar.
Bu sebeple de olumsuz eleştiri neredeyse yok denecek kadar az.
Bu algıda, Karatay Belediyesi’nin hizmetlerinin ve ekip çalışmasının elbette büyük bir payı var. Ama en büyük pay Başkan Kılca’nın.
Başkan Kılca’nın ‘gönül adamlığı’ düsturuyla ortaya koyduğu çaba bu algıyı oluşturuyor. Hasan Kılca, gönül adamlığının gereğini her fırsatta ortaya koyuyor. Vatandaşı düşünüyor, düşünmeye çalışıyor…
İşte bunun son örneğinden birine geçtiğimiz akşam hepimiz şahit olduk.
Karatay Belediyesi, Halk Ekmek fabrikasında ürettiği ekmeğin fiyatında indirime gitti. Konya'da 4 liradan satılan ekmeğin, halk ekmek satış büfelerinde 3.25 liradan satılması kararlaştırıldı.
Hasan Kılca, “Kıymetli hemşehrilerim; Sosyal belediyecilik anlayışımızla Karatay Halk Ekmek işletmecimizle gerekli görüşmeleri yaptık ve 4 liradan satılan ekmeğin halk ekmek satış büfelerinde 3.25 liradan satışa sunulması noktasında mutabık kaldık. Hayırlı olsun” diyerek duyurdu.
Muhalefet partilerinin belediyeleri ekmek, su ve ulaşım gibi hizmetlerde rekor fiyat artışlarına giderken, hatta ve hatta ekmek fabrikası kurduk diye hava atıp aslında üretim yapmaktan bile aciz davranırken, Karatay Belediyesi ekmek fiyatlarında büyük indirime gitti.
Nereden bakarsanız bakın; takdiri, teşekkürü ve övgüyü hak eden bir hizmet değil mi sizce de?
Bence öyle. Hasan Kılca yine “gönül adamlığı” yaptı.
Sosyal Belediyecilik dediğimiz şeye örnek arayanlar, Konya’ya baksınlar da sosyal belediyecilik nasıl olurmuş öğrensinler.