Türkiye seçim sath-ı mailine girmiştir. Haziran ayında genel seçimler yapılacaktır. Ülkemizde mevcudiyetini sürdüren bütün siyasi partiler ve daha önce kurulmuş olanlar dahil hepsi milletimize hizmet etmek üzere teşekkül etmişlerdir. Bilindiği gibi demokratik sistemlerde seçim esastır. Bu günlerde aday namzetleri bir taraftan seçmenlerin diğer taraftan da ilgili parti yönetiminin kararlarına medar olmak üzere ikili bir hummalı çalışmanın içine girmiş durumdadırlar.
Türk-İslam anlayışında toplumda her ferdin mutlaka bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk şuuru ilgili ferdin mevkiine ve algısına göre farklılık arz eder. Toplumda her bireyin sorumluluğu formel ve informel şekilde ortaya konulmuştur. Formel olarak ifade edilen sorumluluk, ilgili birimler tarafından resmî olarak görev yapan kişilerin mevkilerine göre tespit ve tayin edilmiştir. İnformel şeklinde ifade edilen sorumluk ise resmî olarak tayin edilenin dışındadır ve ilgili kişinin kültürü ve algısına bağlıdır.
Mevcut siyasi partilerin hepsinde saygıdeğer siyasetçiler vardır. Bizim çevremizden de Haziran 2015’de yapılacak genel seçimlerde aday olmak üzere meydana çıkan aday namzetleri bulunmaktadır.
Aday namzetlerinin hepsine başarılar dileriz.
Ülkemize, insanımıza ve kültürümüze hizmet etmek üzere çıktıkları yolda Cenab-ı Hak yardımcıları olsun.
Bu vetirede aday namzetlerinden yakinen tanıdığımız dostlarımızla ilgili halkımızı bilgilendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu minvalde olmak üzere hangi partiden olursa olsun tanış olduğumuz aday namzetlerinin Konya halkına tanıtmanın seçimlerin sağlıklı olmasında bakımından gerekli olduğunu düşünüyoruz.
ÖNEMLE BELİRTELİM Kİ, BÜTÜN SİYASİ PARTİLERDE SON DERECE DEĞERLİ ADAY NAMZETLERİ VARDIR. KÖŞEMİZ BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE AÇIKTIR.
Bu açıdan tanış olduğumuz dostlarımızdan aday namzetlerini, gazetemizden bize tahsis edilen köşede kendileriyle ilgili ve yine kendileri tarafından verilen bilgileri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bahse konu aday namzetlerinden birisi Ak Parti’den Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’dir. Ahmet hocam ile birlikte Rize’de başlayan dostluğumuz devam etmektedir.
Prof. Dr. Özdemir, 1961 yılında Konya’nın Çavuşçu-Ilgın’da doğdu. Küçük yaşta çocuk felci geçirdi. İlkokulu doğduğu yerde, orta öğrenimini Ilgın Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1984).
Lise çağlarında MTTB Ilgın Şubesinde değişik görevler yaptı. Yetmişli yılların sonunda ve seksenli yılların başlangıcında MSP Ilgın İlçe teşkilatında yer aldı, Ankara’da MG/MSP Siyaset Akademisi’ni tamamladı.Genel Merkez Görevlisi olarak RP Nevşehir İl Teşkilatını kurdu.
Üniversite dışında Lütfi Doğan, Ömer Lütfi Zararsız vb. hocalardan yararlandı. Yarıyıl ve yaz tatillerinde İstanbul’a giderek büyük âlim ve mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku’nun hadis derslerini ve ahlak sohbetlerini takip etti, Emin Saraç hocanın Fatih Camii’ndeki ders halkasına katıldı, Ankara’da Mehmed Emir Er ve Ruhi Özcan’la özel dersler yaptı.
Hak Yol Vakfı’nın ve Seha Neşriyat’ın kuruluşunda görev ifa etti. Gençliğin yetişmesi uğrunda gayret gösterdi. M. Esad Coşan öncülüğünde çıkan İslam Mecmuası’nın Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüttü. Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Gülçocuk dergilerinin yayın kurulu üyeliklerinde bulundu.
MEB öğrencisi olarak Şam’daki Arap Dili Enstitüsü’nü dereceyle bitirdi (1985/86). Molla Ramazan el-Buti, Said R. el-Buti, Emevi Camii Hanefi İmamı Abdürrezzak el-Halebî, Cevdet Sa’id (Malik b. Nebi’nin öğrencisi), Şevki Ebu Halil, Eminiyye Medresesi müderrisi Abdülalim Efendi, Abdülkadir Ceylani, Muhammed el-Haccar ve Muhammed el-Kirmani den yararlandı.
Raşit Küçük’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu “Araştırma İnceleme Enstitüsü”nün (Darü’l-Hadis) Genel Sekreterliğini üstlendi (1988). İlim Yayma Vakfı’nda açılan “İhya” adlı müessesede “araştırmacı” sıfatıyla yer aldı (1992). Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki İhtisas Kursu’nu bitirdi (1992). Halil Günenç ve Mehmet Savaş‘ın özel derslerinde bulundu.
1997 yılında “Moğol İstilası ve Abbâsî Devleti’nin Yıkılışı-Cengiz ve Hülâgû Dönemleri (616-656/1219-1258)” adlı teziyle İslâm Tarihi Doktoru unvanını aldı. Akabinde Tuba Kız Kur’an Kursu Karagümrük Şubesi’nde hocalık yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Vaizlik ve Müftülük görevlerini ifa eden (1988-1998) Özdemir, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize İlahiyat Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atandı (1998). Yönetim kademelerinde bulundu.
Rize’de kapanmış olan Ensar Vakfı şubesini yeniden açtı, kültürel etkinlikler, öğrenci hizmetleri yürüttü. İki dönem Eş Başkanlık ve Basın Sözcülüğü yaptı.
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ne Öğretim Üyesi olarak geçti (2009). Necmettin Erbakan Üniversitesi Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu.
Bir çok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınladı; seminer ve tez yönetti; sempozyum düzenledi, konferans verdi, ulusal ve yerel televizyon programı yaptı. Türkiye Yazarlar Birliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesidir.
Moğol İstilası (İstanbul 2005), adlı eseri Türkiye Yazarlar Birliği’nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görülmüştür. Arapça (Çok iyi), İngilizce (İyi), Farsça (Orta) bilmektedir. Üç çocuk babasıdır.