Gündeme dair notlar…

Macit Uluçamlıbel

Türkiye gündemi zaten hep yoğun maşallahımız var… Bu aralar Konya gündemi de Türkiye gündemine paralel gidiyor…

Öncelikle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetimine başkan vekili olarak giren Muharrem Karabacak’ı tebrik ediyorum. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını başarılı şekilde sürdüren Muharrem başkan yeni görevinde de başarılarıyla göz dolduracaktır.

Konya Şeker Seçimli Genel Kurulu gidiyor. Alışkın olduğumuz tablo en fazla üç dört aday çıkmasıyla devam eden bir süreç normalde. Lakin genel kurul kararından bu yana sosyal mecralar ve basın yayın organlarında sürekli yeni bir adaylık açıklamasıyla karşılaşıyoruz. Adaylardan bazıları kamuoyunun tanıdığı isimler. Aday olmaları da zaten bekleniyor. Ama seçim kararının ardından öyle bir isim adaylığını açıkladı ki tüm dengeleri altüst etti. Recep Konuk yeniden başkanlık için yarışa dahil oldu. Benim görebildiğim kadarıyla çiftçi tarafında bu haber heyecanla karşılanmış gibi. Hem Konyamızın hem ülkemizin önemli markalarından biri olan Konya Şeker için en hayırlısı neyse o olsun isteriz. Süreci takip etmeye devam edeceğiz.

Selçuk Üniversitemizde de Rektörlük heyecanı devam ediyor. Mevcut Rektör Metin Aksoy’un görev süresi doluyor. Bir çok adayın talip olduğu rektörlük için söz sayın Cumhurbaşkanında. Kulislerde konuşulan en önemli isim Hacı Ahmet Özdemir. Hacı Ahmet Özdemiz hem akademisyenliğiyle Konya’mızda tanınan bir isimken hem de milletvekili olarak Konya’mıza hizmet etmiş bir isim. Rektör olması halinde Selçuk Üniversitesine farklı bir vizyon kazandırabilir. Konya’mızın en büyük üniversitesindeki bu sürecin en hayırlı şekilde tamamlanmasını dilerim.

Ülkemizin en önemli gündemi muhakkak ekonomi… Uluslararası piyasalardaki durumumuza baktığımızda sayın Şimşek’in haklılığını hep birlikte görebiliyoruz. Atılan adımlarda, izlediği yolda ne kadar doğru hamleler yaptığını görebiliyoruz. Sayın Bakan haklı… Diğer taraftan vatandaşın alım gücüne, kiraların durumuna, engellenemeyen zamlara, durdurulamayan fiyat artışlarına bakınca vatandaş da haklı…

Öyle bir zaman yaşıyoruz ki herkes haklı…

İnşallah biran önce herkesin haklı değil herkesin mutlu olduğu günler gelir…