Türkiye Diyanet Vakfı ve KAGEM (Kadın Aile ve Gençlik Merkezi) ev sahipliğinde, Ankara Kocatepe Camii avlusunda, 5-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, lll. Kocatepe Gençlik Fuarını ziyaret ettim.
Gençlerle alakalı bu tür faaliyetlere katılmanın, onların çalışmalarını yakından görmenin, yapılan çalışmalara gereken ilgiyi göstermenin gençleri ne kadar mutlu ettiğini farkkettim.
Gençlik Fuarında “Bilgi, Eylem, Ahlak” temaları gündeme taşınmış. Dört gün boyunca, bu temalar müzakereye açılmış.
Bu yıl Kocatepe Gençlik Fuarına on beşi ulusal kapsamlı, otuz sekiz gençlik birlikleri katılmış.
Bu gençlik birlikleri, düşünce, kültür, sanat ve insani yardım gibi çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürmekteler.
Yapılan bu önemli faaliyetin amacı; yeni fikirlerin ortaya çıkarılması, yeni dostlukların kurulması, yol arkadaşlarının çoğalmasına vesile olmak.
Kocatepe Gençlik Fuarı Yayın Organı “Genç Kalem” 2. Sayısında, KAGEM olarak yürütülen bu faaliyet için ;
“Her şeyden önce siz gençler için hazırladığımız ortamlarda sözü size teslim etmeyi önemsiyoruz. Size güveniyor, size inanıyoruz. Biliyoruz ki öğrenmenin en etkili yolu deneyimdir. “
“Akademik ve entellektüel ilgilerinizi sağlam bir zeminde derinleştirmek için sizlere destek olmaya çalışıyoruz.” açıklamaları yer almış.
Kocatepe Camii avlusunun manevi atmosferinde gerçekleşen Gençlik Fuarında, çok bereketli gelişmelere yelken açacak çalışmalara imza atıldığına inanıyorum.
Misyon yüklenmeye, vizyon sahibi olmaya aday gençlerin buluştuğu bu güzel birliklerin, ülkemiz ve insanlığın hizmetine sunulabilmesi için desteğe ihtiyaçları var.
Ülkemizin iyi yetişmiş, organize edici birliklerde aynı amaç için buluşabilen bilgili ve donanımlı, örnek gençliğe ihtiyacı var.
Kocatepe Gençlik Fuarına katılan birlikler/kuruluşlar, gençlerimizin hayata dair kazanımları için önemli faaliyet alanları olmuştur.
Gençlik Fuarında yer alan kuruluşlarda görev üstlenen gençler, ziyaretçilerini bilgilendirmede, kendi kuruluşlarını tanıtmada gösterdikleri çaba/gayret oldukça dikkat çekici idi.
Zamanın azlığı nedeni ile, bütün standlarda yoğunlaşmak mümkün olamadı.
Konya’da Şubesi bulunan ve arkadaşlarımızla hizmet etmeye çalıştığımız Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Ankara Gençliği, bu fuarda stand açmış.
Müntesibi olmamız hasebi ile bu standta biraz fazla kaldık. Gençler, ziyaretçilere vakfın çalışmaları ile ilgili bilgileri aktarmaya çalıştılar.
Ziyaretçilere fikir ikramı yanında, lokum ve kahve ikramını unutmadılar. Sevgi ve kardeşlik zemininde muhabbet edebilme şansını yakaladılar.
Diğer vakıf, dernek ve kuruluşların da aynı gayret içinde olduklarını, birbirleri ile ortak çalışabilme fırsatlarını yakalayabilmek için gayret sarf ettiklerini görebiliyorsunuz.
“Genç Yeryüzü Doktorları” – “ODTÜ Mescid Topluluğu” – “Osmanlı Dil ve Medeniyeti Topluluğu” – “Medeniyet Tasavvuru” standları da oldukça ilgimi çeken bölümler oldu.
Gençlerin ilgi alanlarını güzele doğru çekebilmenin yolunda etkili bir çalışma örneği olan “Kocatepe Gençlik Fuarı” çok daha kapsamlı hale getirmek gerekir.
Uluslar arası katılımcılara, karşıt oluşumlara yer açarak, daha kapsamlı çalışmalar gerçekleşebilir.
En son ev sahibi KAGEM’in standını ziyaret ettik. Görevli gençler elimize bir çanta tutuşturdular. Fuar ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Önerilerimizi sunduk. Teşekkür ederek alandan ayrıldık.
KAGEM üç ay aralığında ücretsiz “BÜLTEN” dergisi yayınlıyor. 2. Sayısını inceleme fırsatı buldum.
Bir neslin ağabeyi: Fethi Gemuhluoğlu adına düzenlenen panelden alıntılar yazılmış. Dergide yer alan bir bölümü sizlerle paylaşarak yazımı sonlandıracağım.
“Tarihe dost değiliz. Coğrafyaya da dost değiliz. Coğrafyaya dost olmadığımızı göreceksiniz. Türkiye bir iç harbin eşiğindedir. Bir Doğu-Batı meselesi çıkabilir. Anadolu Beylerbeyliğni bile size çok görürler. Sonra, bu içimizdeki çocuklardan Batı Trakya’yı yahut Kırım’ı kurtarmalarını ve belki orada yaşamak imkanımız olup olmadığını araştırmak gibi bir gaflete düşeriz.” (Fethi Gemuhluoğlu)