Sevgili okurlar, gençliğinin son demlerini yaşayan bir gazeteci olarak, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ‘Gençlik Zirvesi’ programında ben de gençlerin coşkusuna ortak oldum.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program yine hayli kalabalıktı. Konya’da üniversite okuyan, tahminimce birçoğu Konyalı olmayan her renk ve tipte binlerce genç programa akın etmiş durumdaydı.
Gençlere misafirperverlik gösteren Selçuklu Gençlik Meclisi ise yine bu programda da çok başarılıydı.
Selçuklu Gençlik Meclisi, Şivlilik Festivali’nde, Selçuklu Belediyesi ile eşgüdüm halinde çalışmış ve çok başarılı bir sınav vermişti. Bu programda da çok profesyonel ve güzel bir sınav verdiler.
Öncelikle böyle güzel bir programı sahiplenip her kademede görev alan Selçuklu Gençlik Meclisi’ni alkışlıyorum. Sonra da onlara bu imkanı veren, güvenip alan açan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı tebrik ediyorum.
Ben, gençleri siyasete veyahut yerel yönetimlere ortak etmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Gençliğe sahip çıkmak, onları ülke veya şehir yönetimine ortak etmek, daha ziyadesiyle onları yakalamak çok çok önemli.
Selçuklu Belediyesi bunu başarmış görünüyor.
Sevgili okurlar, eğri oturup doğru konuşalım. Gençlerin çoğunluğu siyasete ve ülke yönetimine mesafeli. Pek çoğu apolitik, pek çoğu hızlı tüketim kültürünün getirdiklerini sonuna kadar yaşamakla meşgul. ‘Dün ne olmuş?’ sorgulamasından ziyade, ‘Şu an ne oluyor?’ konusu ile daha alakalılar. Her anlamda hızlı tüketim ve anlık yaşama dürtüsüyle hemhal oluyorlar.
Gençlerin neredeyse büyük bir çoğunluğu eski Türkiye’yi bilmiyor. Gözlerini AK Parti iktidarıyla dünyaya açan birçok genç için, eski Türkiye’nin hastalıkları pek bir anlam ifade etmiyor. Onların dünyaya bakış açısı hem anlık hem de gelecek planları üzerine kurulu. Dünü değil, bugünü daha çok hesaba katıyorlar. O sebeple daha fazla iletişim şart.
Bu sebeple de gençlerin siyaseten yakalanması gerekiyor. Bu da ancak sağlıklı bir iletişimle mümkün oluyor.
Önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 50 bin gencin ilk defa oy kullanacağını hesaba katarsak, gençliği yakalamanın önemini bir kez daha hepimiz daha iyi anlıyoruz.
Aslında AK Parti bunun farkında. Hatta gençlerle iletişimi ve birlikteliği en iyi siyasetçi olarak bildiğimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir bu konuda yatırım yapıyor.
Son 1 yıl içinde farklı farklı illerde 12’den fazla gençlik buluşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; gençleri dinleyen, şikâyet ve temennilerini dinleyen ve buna yönelik hızlıca aksiyon alabilen, yegâne siyasetçi.
Zaten gençleri dinlemese 20 yıldır her girdiği seçimden birinci parti olarak çıkmazdı. Gençlerden ve kadınlardan oy alamayan bir partinin yüzde 50’lerde oy alarak seçilebilmesi mümkün değil.
O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu stratejisini bütün AK Partili siyasetçiler ve belediyeler özümsemeli. Selçuklu Belediyesi bu anlamda önemli atılımlar yapıyor. Gençlik Zirvesi de bu atılımlardan biriydi. Bu yolda aynı kararlılıkta devam edilmesi gerekiyor.
Muhalefet partilerinin, kendi çalışmalarını sosyal medyada sınırlı tutan bir hareket olduğunu göz önünde tutarak; gençlere ulaşmak için fiziki çalışma yapanların, siyasette de yerel yönetimde de söz sahibi olacağını söylemek istiyorum. Gençleri yakalayan, geleceği yakalar diye düşünüyorum.