E-ticaretteki artış ambalaja yaradı

Pandemi sürecinin tüketicilerin tercihlerinde zorunlu olarak bazı değişikliklere yol açtığını söyleyen Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, E-ticaret, online alışverişler ve bunun gibi yöntemlere olan talep yükselişinin; ambalaj, kağıt ve karton ihtiyacını artırdığını söyledi.

Dünyadaki en büyük tüketici olan Çin’in 2020 yılında plastik malzeme kullanımını kısıtlaması sebebiyle birçok plastik bazlı ürünün, kağıt bazlı ürüne dönüştürüldüğünün bilgisini veren Cemalettin Tunç Efe, “2021 yılı ve önümüzdeki yıllarda tek kullanımlık kağıt ürünlerinin yüklü miktarda artmasına sebep olacaktır. Ayrıca Çin hurda kağıt ithalatını sınırlaması sebebiyle de dışarıdan yüklü miktarda ambalaj bobini ithal etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘PANDEMİ DÖNEMİNDE KAĞIT TÜKETİMİ AZALDI’

Pandemi döneminde çeşitli nedenlerden dolayı tüketimin azaldığını vurgulayan Efe, “Dünya kağıt talebi, belli kağıt türleri hariç (tissue temizlik kağıtları, ambalaj kağıtları vb.) sosyal mesafe, seyahat kısıtlamaları, okulların kapanması, sanayi üretimindeki azalış, hizmet sektörünün ve  reklam, tanıtım, promosyon ve fuarların durma noktasına gelmesi tüketimleri olumsuz etkilemiştir. Bu azalmaya ilave olarak ofislerin, konferansların, diğer iş aktivitelerinin ve üniversitelerin kapanması sebebiyle basılı materyallerde ciddi azalma yaşanmıştır. Tissue temizlik kağıtlarında hijyen sebebiyle dünya genelinde üretimler ve tüketimlerde ciddi artışlar olmuştur.  Kağıt sanayii bir bütün olarak, dünya genelinde istihdamlarda azalmalara yol açmasına rağmen Türkiye özelinde istihdamda bir azalma yaşanmamıştır. Pandemi etkisiyle dünya genelinde kapanma ve kısıtlamalar tüketicilerin tercihlerinde zorunlu olarak bazı değişikliklere yol açmıştır” şeklinde konuştu.

‘AMBALAJ KAĞIT ÜRETİMİ TÜKETİMİN ALTINDADIR’

Konya Kâğıt fabrikasında üretilen ürünler hakkında bilgi veran Efe, “Türkiye’de oluklu mukavva kağıtları ve kartonların toplam üretimi 3 milyon 600 bin ton civarında olup, yurtiçi satışları ise 4 milyon 425 bin ton civarındadır. Görüldüğü gibi ambalaj kağıtlarında üretim tüketimin altındadır. Kipaş Holding’in  Söke’de 2021 yılı Haziran ayında devreye girecek 450 bin ton/yıl kapasiteli ambalaj kağıt karton tesisleri de ilave edilse bile hala açık olduğu görülmektedir. 2020 yılında Türkiye genelinde kağıt -karton üretimi toplam 5 milyon 754 bin ton, kağıt-karton tüketimi ise 6 milyon 698 bin tondur. Kişi başı kağıt tüketimi ise 80,1 kilogramdır.  Konya Kağıt A.Ş.,yazı tabı kağıt fabrikası, Konya ve İstanbul’da matbaa ambalaj tesisleri ve Konya ‘da defter üretim tesislerine sahip olup 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet göstermektedir. Konya Kağıt A.Ş. merkez ve Güneşli şubemiz dahil 478 kişi istihdam etmektedir. Çalışanlarımızın bilgi, birikim ve deneyimleriyle sektörümüze ve şirketimize değer yaratmaya devam etmekteyiz” diye aktardı.

KAĞIT SEKTÖRÜNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Kağıt sektöründe karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi veren Efe şöyle konuştu: “Kovid-19 etkisiyle ihracat imkanlarımız kısıtlanmış olsa da ihracat yaptığımız ülkeler A.B.D., İrlanda, Gürcistan, İran, Irak, Libya, Etiyopya, Türkmenistan, K.K.T.C. olarak sıralanabilir. Türkiye kağıt-karton üretiminde en çok karşılaşılan başlıca sorunlar, ana hammadde selülozun ithal girdi olmasıdır. Türkiye’de selüloz üretimi sadece OYKA ‘da 60 bin ton civarında olup kalan miktarın tamamı yurtdışından karşılanmaktadır. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak, plantasyon alanlarının açılması ve Türkiye’de selüloz üretimine geçilmesi zaruridir. Ayrıca karton ambalaj için ana hammadde olan hurda kağıdın, Türkiye’de toplanan miktarı yetmediği için ithalatla karşılanmaktadır. Hurda kağıt ithalatındaki sıkıntılar sebebiyle de bazı üretim tesisleri ciddi manada sıkıntı yaşamaktadırlar.”

‘KONTEYNERIN OLMAMASI İHRACATI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Konteyner eksikliğinin ihracatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Efe, “Kâğıt fabrikaları içinde yoğun enerji, su ve kimyasal kullanılan orta ağır bir sanayi kolu olup, enerji maliyetlerindeki artış sektörü olumsuz etkilemektedir. Pandemiden sonra gelişen, 2020 ‘de başlayan 2021 yılına da sirayet eden lojistik masraflarındaki aşırı artış ciddi bir sorun oluşturmuştur. Konteyner fiyatları bir önceki yılın 4-5 katına çıkmış olup bu fiyatlarda bile konteyner bulunamamaktadır” diye konuştu.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Konya Haberleri