DANIŞAMADIK

Hayrettin Atak

Son birkaç yılda yaşanan onca gelişmeye, darbe girişimlerine, doğal olsun olmasın tüm afetlere, uzak yakın bütün savaşlara ve artık seçimin kendini iyiden iyiye kendini hissettirmiş olmasına rağmen birkaçı dışında Milletvekilleri siyasi arenada kendilerini pek hissettiremedi.  Ya da onlar hissettirdi ama ben elektrik alamadım…

EN İYİ BASIN DANIŞMANI “TWİTTER”

Yerel Seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Paralel yapıyla mücadele, afetler, darbe girişimleri, soruşturmalar, tutuklamalar, Ekonomik gelişmeler, Sınırlarımızdaki savaşlar, Avrupa ülkeleriyle ilişkiler, islamafobi vs. vs…  Yapılan, bekleyen veya düşünülen ülke ve Konya projeleri gibi masada bekleyen yüzlerce konu yüzünden gündemimiz, neredeyse günübirlik değişirken bu hızlı değişimin gerisinde kaldı Konyalı siyasetçi...

Deyim yerindeyse yer yerinden oynadı, Konya’da kimse yerinden oynamadı…

Oynadıysa da bizim haberimiz olmadı…

 Bu önemli gündem maddeleri için basınla dolaylı olarak da vatandaşla güçlü bir bağ kuramayan milletvekillerinin çoğu, fikirlerini görüşlerini ve çalışmalarını sosyal medya üzerinden özelliklede Twitter üzerinden paylaşmaya çalıştı. 

Twitter adeta vekillerin ‘tek sesi’ oldu.  

….

Allah’tan bazıları sosyal medyayla duyurdu sesini… Sosyal medyayı kullanmayanların yaşayıp yaşamadığı konusunda tereddüt yaşadığımız zamanlar oldu… Ama ‘yaşamasaydı kesin duyardık’ deyip bu sorunu da hallettik..

….

4 yıllık üniversite mezunu olmaktan başka hiçbir şartın aranmaması, seçilen ‘danışmanların’ yeterli nitelikte olup olmadığı sorusunu da akıllara getiriyor. Danışmanlık gibi önemli bir konumda kriterlerin daha hassas olması gerekmez mi?  Milletvekilleri bu görevleri ehil kişilere teslim edip etmediklerini hangi kurumlarca kontrol ediliyor. Böyle bir kurum yasayla belirlenmemiş bile olsa, parti içinde böyle bir otokontrol sistemi neden yok? Gibi sorular kaliteli hizmetin önünde duran ve aslında zekamızı pekte zorlamayan sorular... 

……

Danışmanların basınla yeteri kadar irtibat halinde olamaması en çok Paralel yapıyla olan mücadelede kendini gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun neredeyse her konuşmasında, her beyanatında, her mitinginde en çok değindiği konu olan “paralel yapıyla mücadele” hususunda, Konya Milletvekilleri üstünkörü açıklamaları bile basına yansımadı, yansıyamadı…

…..  

En son ‘4 Bakanla ilgili komisyonda’ yaşanan gelişmeler de Milletvekillerinin eksikliklerini gözler önüne serdi. Komisyonda bakanların yüce divana gitmemesi yönünde oy kullanan 9 milletvekilinin 2’si Konyalıydı. Oylamanın hemen ardından kendileri için başlatılan linç girişimi ve sözlerinin iftira derecesinde çarpıtılmasına karşın, bu milletvekillerinin gardının olmadığı, böyle bir saldırıya karşı hiçbir hazırlığının bulunmadığı, kamuoyuna kendilerini eksik ifade edişleriyle ortaya çıktı.    Hedef gösterildiler, hakarete uğradılar buna karşın, hedef gösterip linç etmeye çalışanlar kadar medyada yer alamadılar.

  …..

Sebepler ne olursa olsun, ortada bir gerçek var ki, Konya Milletvekilleri önümüzdeki seçimlere pekte hazırlıklı değil. Hali hazırdaki vekillerin tanıtıma ihtiyaç duymaması “bizi tanıyan tanıyor” demeleriyle bu sıkıntılar sadece göz ardı edilmiş oluyor, sıkıntı çözülmüş olmuyor. Aralarında yıllardır vekillik yapanlar olmasına rağmen vatandaşla aralarında hala bir diyalog eksikliği ve kopukluk var.

Vatandaş çoğu konuda görüşlerini bilmiyor vekillerin hatta sosyal medyayı kullanmayanlar onları tanımakta bile zorlanıyor.

Bu konuda ki başarılarıyla dünyada adından en çok söz ettiren Lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yıllarca aynı çatı altında siyaset yapmış kişilerin bu hatayı yapıyor olması, işin ironi tarafı.

6 aylık uzun gazetecilik hayatımda kimseyi göremedim ortalıklarda…

Gören var mı?

Bilmiyorum ki temelsiz ve sebepsiz mi bu düşüncem?

Kime danışmalıyım…?