"Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizden bir ricam var özellikle 1 ve 2. Sınıflardaki çocuklar nasıl ders çalıştırılmalı, çok ödev veren öğretmenler var. Çocuk ders yapmaktan bıkıyor, yapmak istemiyor, yaptırmazsak okulda sıkıntı yaşıyor, neden yapmadın diye baskı olabiliyor. Yatırsak istemediği için biz baskı yapıyoruz, hatta bağırıyoruz. Biliyorum ki ödevler az olsa seve seve yapacak. Çünkü diğer iki çocuğumda bu sıkıntıları yaşamadık. Bu konuyu öğretmenle görüştüm, "benim kurallarım var" dedi, dikkate almadı. Sınıftaki öğrencilerin çoğu aynı durumda. Biz o öğretmene başarılı öğretmen diye isteyerek vermiştik ama bu sorunları yaşadık. Bir şey söylediğimizde "beni seçtiniz, benim kurallarıma uyacaksınız" diyor. Ben sınıf annesiydim, en yakınında ve diyaloğumuz çok iyi olduğu halde bu konuya çözüm bulamadım. Okul evimize çok yakın, sınıftaki öğrenciler seçme, ortam iyi, başka sınıfı çocuk istemiyor. Aslında öğretmen de iyi niyetli, çocuklar daha başarılı olsun diye böyle bir sistem uygulayabilir ama ben bu sistemin çok doğru olduğuna inanmıyorum. Hocam bu konuda hem ailelere hem de öğretmenlere bir mesaj yayınlar mısınız? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Günlük ödevin miktarını da size bildiriyorum.
"Okuldan gelince bir iki saat dileniyoruz, gece 10' a kadar aynı okuldaki gibi ara teneffüsler vererek çalışıyoruz. Hafta sonları en az 28 sayfa Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve test çözüyoruz, bunun yanında en az 40 sayfa kitap okuyoruz. Bazen şiir, çarpım tablosu vb. Etkinlikler yapıyoruz. İstiklal Marşının tamamını ezberledik. Yazın da 3 tane Matematik, Türkçe ve test kitabı verdi. Bunları yapıp okullar açıldığında öğretmene teslim edilecek. Yapmayan geri kalıyor, sınıfta tembel muamelesi görüyor. Hocam çok uzattım, Hakkınızı helal edin. Saygılarımla"
Okullar açılmadan öğretmen ve ve velilerimden bu duruma yorumlar bekliyorum. 1. ve 2. Sınıflarda okuyan öğrenciler için bu öğretmenimizin yaptığı uygulama sizce doğru mu?