İç siyasette son dönemin en önemli makaslardan biri, kuşkusuz dün MHP ve AK Parti Grup Toplantıları’ndan sonra ortaya çıktı.
Başkanlık sistemine geçiş, ‘cumhur ittifakı’nın oluşumu ve seçimlerin erkene alınması gibi birçok gelişme, Erdoğan-Bahçeli ikilisinin başlattığı süreçlerin ürünüydü. Ufak tefek farklılıklar olsa da bugüne kadar bu iki isim ortak müşterekte buluşmayı bir şekilde başardı.
Ak Parti ile MHP arasında özellikle, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Bedelli Askerlik, Andımız, Genel Af’ konularında düşünce farklılıkları vardı.
Ortaya çekilen kırmızı çizgiler, iki tarafın da yol ayrımına gitmesine sebep oldu.
Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını açıklaması, aslında bir gün önce attığı twitlerin ardından beklenen bir gelişmeydi.
Erdoğan’ın, metro açılış töreninde bir vatandaş tarafından talep edilen genel af konusundaki o anki tavrı ise bana göre MHP’yi kast eden bir yaklaşım değildi.
Tayyip Erdoğan’ı sözünü esirgemeyen bir lider olarak tanırız hepimiz. Eğer gerçekten MHP’ye bir gönderme yapacaksa, bunu doğrudan MHP ve Bahçeli’yi anarak yapardı diye düşünüyorum.
Devlet Bahçeli’nin, özellikle Bekir Bozdağ üzerinden yaptığı açıklamalar oldukça sertti. Tayyip Erdoğan’ın da bu açıklamalara aynı tonda cevap vermemesi en azından kapıların tam olarak kapatılmadığını gösterdi.
Erdoğan konuşurken, Bahçeli’den gelen ‘Yerelde ittifak yok ama Erdoğan’ın yanındayız’ mesajı, rüzgarı biraz yumuşattı. Aynı dakikalarda da Erdoğan tarafından, metro açılışındaki konuşmasında MHP’yi kastetmediğini belirten bir açıklama yapıldı.
Zaten yerelde ittifak yapmanın zorluğu ortadaydı, bu bekleniyordu. Fakat genel anlamda Cumhur İttifakı’nın bitmesi ülkemiz adına oldukça sıkıntılı bir sürece sebep olabilirdi.
Vatandaş, bu ittifakın devamından yana.
Son açıklamalara göre, liderler de bu ittifaktan yana tavır aldı.
Karşılıklı iyi niyet açıklamaları ortamı yumuşattı, ekonomi de bu açıklamalara olumlu tepki verdi.
Siyasetin sadece Ankara’daki isimleri değil, Konya’daki isimleri de konuyla ilgili görüş belirtti.
Gün içinde, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, ’Türkiye genelinde 134 belediye bize ait. Konya’da ise İlçelerde şuana kadar 10'a yakın aday adayı var. Büyükşehir Belediyesi için de 3 kişinin talebi var. MHP Konya teşkilatı olarak iddialıyız. Cumhur İttifakı devam ediyor, akamete uğramayacak. Ama yerelde 31 ilçenin alayını almak istiyoruz Konya’da.’ şeklinde bir açıklama yaptı.
Ve Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı da aynı şekilde iyi niyetli cevap verdi.
Angı da, ‘Her parti kendi ilkesini koruyarak seçime gidecek. Keskin söylemlerin kimseye bir faydası yok. Cumhur İttifakı devam edecek. En iyi hizmeti yapan kazanacak. 28 ilçe ve büyükşehir belediyesi bizde. 2019 yerel seçimlerinde 31 ilçeyi de alacağız’ şeklinde bir açıklama yaptı.
Tüm bunların ardından neyse ki telafisi mümkün olmayan bir sürece girmedi Türkiye…
Bizim bu kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp artık işimize bakmamız ve çok çalışmamız gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hatırlattığı gibi, ‘İşini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir’.
İşini iyi yapanlara en güzel örneklerden biri de Konya’da faaliyet gösteren Bedir Kız Kuran Kursu öğrencileri oldu.
Bünyesinde, Türkiye’nin ilk Robot Eğitim Laboratuarı kuran Bedir Bedir Kız Kuran Kursu, Hafız Yazılımcılar yetiştirecek.
Öğrencilerin robotik alanda ciddi projeler geliştirdiğini ve Aralık ayında Çin’de gerçekleştirilecek yarışmada Türkiye’yi temsil edeceklerini öğrendiğimde ise çok umutlandım.
Bir yıl evvel faaliyete giren Bedir Kız Kur’an Kursu’nda kısa sürede önemli mesafeler kat edilmesi ise, işini iyi yapanın farkını ortaya koymuş.
Bu çocuklar aynı zamanda Hafızlık eğitimi de alıyorlar. Yani hem yazılımcı hem de hafız olacaklar.
Ne mutlu işini iyi yapanlara…