Mayıs ayı Türkiye gündemi olduğu gibi Konya gündemi de oldukça yoğun geçiyor. 16 Nisan halkoylamasının ardından tam gündem rahatladı derken Konya’da ardı ardına programlar düzenlenmeye başladı.
Halk oylamasından sonra ard arda Bakanların katıldığı programlar düzenlenmeye başlandı. Bunda tüm kurum ve kuruluşların toplantılarını, açılışlarını, organizasyonlarını 27 Mayıs’ta başlayacak Ramazan öncesinde yapmak istemelerinin rolü büyük.
Bu sebeple de Konya bu aralar yoğun bir gündem yaşıyor.
Son olarak da Konya’da 60'ı inşaat şirketi olmak üzere gayrimenkul, mobilya, belediyelere mal ve hizmet götüren 160 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Konya Gayrimenkul, İnşaat, Kent Fuarı ile Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.
Bu fuar dört ayrı fuarın bir arada olması sebebiyle Konya’da bir ilk olma özelliği gösteriyor.
Fuarın bu kadar büyük önem arz etmesine rağmen açılışı diğerlerine göre daha sönük oldu. Bunda Bakan düzeyinde bir katılımın olmaması elbette çok önemli bir rol oynadı.
Yetkililer son ana kadar büyük çaba sarf etmesine rağmen bir Bakanı açılışa getirmeyi başaramadılar.
Bakan düzeyinde bir katılım yoktu ancak Konya protokolü tam kadro TÜYAP fuar merkezindeydi.
Hatta kent fuarı nedeniyle Türkiye’nin de birçok yerinden belediye çalışanları da açılışta hazır bulundu. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu idi.
Programın başında Adıyaman Belediye Başkanı’nın eşine protokolde yer ayrılmamasıyla oluşan kriz neyse ki Konya Valisi Yakup Canbolat’ın araya girmesi ile çözüme kavuştu.
Konya’da belki de tarım fuarı kadar önemli bir fuar açıldı ancak birçok firmadan, kurum ve kuruluştan yeterli destek gelmedi. İçinde dört farklı sektörü bulundurmasına, isminin uzunluğu sebebiyle yazarken bile zorlanılmasına rağmen fuarın açılışı diğer fuarlara oranla daha sönüktü.
Demek ki fuar açılışlarına bakan düzeyinde, üst düzey bir katılımın olması gerekiyormuş.
Umarım ilerleyen günlerde, özellikle de hafta sonu fuara olan ilgi ve alaka ile birlikte katılımcı sayısı da artar.
Eğer Konya’nın bir fuarlar şehri olarak kabul görmesini istiyorsa tarım fuarı dışındaki fuarlara da yeterince önem verilmesi gerekiyor. Yoksa Konya yalnızca tarım fuarı ile anılan bir şehir olarak kalmaya devam eder.
***
KONYA’DA GAZETELER ÖNEMSENİYORMUŞ!
Malumunuz Konya’daki gazeteler geçtiğimiz haftalarda aldıkları bir kararla artık Pazar günleri çıkmayacaklar.
Bu kararın ardından çok şey söylendi, konuşuldu. Birçok kesimden de eleştiriler geldi.
Bu anlamda bu konunun herkesin nu kadar ilgisini çekmesine gerçekten sevindim.
Çünkü daha önce yerel medyanın çok önemsenmediğini, dikkate alınmadığını düşünürdüm.
Gelen tepkilere bakınca bunun öyle olmadığını anladım. Meğer yerel gazetelerin haftanın bir günü çıkmayacak olması Konya’da birçok kişiyi rahatsız edermiş.
Keşke gazeteciler olarak yaşadığımız diğer sorunlar karşısında da toplumun her kesimi bu kadar hassas olsa…
Bir başka husus da Konya’da yayın yapan gazetelerin ortak bir karar alma kabiliyetine sahip olduklarını gördük. Bu da son derece sevindirici bir gelime oldu. Bundan sonra da inşallah tüm yerel medya kuruluşları hep birlikte ortak kararlar alınabilir.