Bu sene ders olsun!

Seyfullah Koyuncu

Sevgili okurlarımız, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Konyaspor-Galatasaray maçının hemen sonrasında biraz kafa dinlemek için Konya’dan uzaklaştık. Bir haftalık aranın ardından yine işimizin başındayız. Geçen hafta yazamadığımız yazıyı bu hafta yazalım istedim.

****

Yazılacak çok şey, söylenecek çok söz var aslında.

Gerçekten çok yorucu bir sene oldu hem bizim için hem de Konyaspor için. Gördüğümüz korkulu rüyanın ardından son nefeste ligde kaldık.

Zararın neresinden dönersek kârdır ama açık söyleyelim; Konyaspor’un ligde kalması bir mucizeydi. Ligde kalmayı hak etti mi derseniz, bence tartışılır!

Konyaspor kendi göbeğini kendisi kesemedi. Sahada oynadığı futbolla hiç umut vermedi. Şehrin hak ettiği noktaya da bir türlü gelemedi.

Bir kere ligin en kötü kadrosu Konyaspor’daydı. Takım omurgasının yetersizliği, transferlerden beklenen verimin alınmaması, hoca tercihleri bu başarısızlığın temel faktörleriydi.

O sebeple Konyaspor’un geçtiğimiz yılı unutup artık yepyeni bir başlangıç yapması, en önemlisi de geçtiğimiz yıl yapılan hatalardan ders alması gerekiyor.

Evet kulübün borcu çok ama bu kadroyla bu ligde iş yapmak imkansız…

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz’ın geçtiğimiz gün basın mensuplarıyla birlikte sezonu değerlendirme toplantısında kulübün borçlarıyla ilgili verdiği bilgiler yeni transferlerde de kulübü epey zorlayacak gibi.

O nedenle Ömer Korkmaz bir ‘FEDA’ sezonu duyurusunda bulundu.

Başkan Korkmaz’ın söylediğine göre, Konyaspor’un borç yapısı, önünde birikmiş daimi sorunlar, transfer yasağı, TFF’nin ve UEFA’dan aldığı ekstra cezalar var. Başkan Korkmaz içinden çıkılması hayli güç olan bu cendere için şehrin de desteğini istiyor.

Başkan Korkmaz’a biz de buradan destek olmak adına şehrin işadamlarına çağrıda bulunalım. Her şeyi belediyeden bekleme huyumuzu bırakıp elimizi topyekun taşın altına sokalım.

Niye biliyor musunuz?

Futbolun sadece futbol olmadığını Bursa ya da Eskişehir örneğinden daha iyi anlayabiliriz. Bursaspor ve Eskişehirspor’un alt liglere düşüp o şaşalı günlerinden uzaklaşması nedeniyle bu iki şehrin de hem medyada hem de siyasi arenada ağırlığı gittikçe yok oldu.

Futbol takımları şehrin marka değerine sanıldığından çok daha büyük etki yapıyor. Şehrin marka değeri artarsa işadamlarımızın da marka değeri artar. Bu sebeple şehre ve şehrin takımına hep birlikte yatırım yapmaya davet ediyorum.

ÇAMDALI İLE DEVAM KARARI DOĞRU

Başkan Ömer Korkmaz, ekonomik sıkıntılardan bahsettiği toplantıda gelecek sezonda takımın başında Ali Çamdalı’nın olacağını belirtti.

Şahsi düşünceme göre doğru bir karar alındı. Şehrin dilini, kültürünü bilen, yönetimler uyum içinde çalışacak bir isim olan Ali Çamdalı ile devam edilmesi, ‘FEDA’ sezonu için gerekli bir adımdı.

Yeni bir süreç, yeni transferler, yeni yapılanma derken bir de hoca arayışı ile, yeni bir risk almakla vakit kaybetmek bence doğru olmazdı.

Konyaspor yönetiminin bir şekilde kadroyu zenginleştirmesi ve şehrin bu süreçte yönetime sahip çıkması Konyaspor2un olmazsa olmazıdır.